Kurssilaisten kommentteja

Alla kokemuksia ja kommentteja koiranomistajilta, jotka ovat suorittaneet yhden tai useamman Koirakoulu.net'in järjestämän kurssin, ovat osallistuneet luennoillemme tai järjestämiimme tapahtumiin, käyvät Koirakeskuksessa harjoittelemassa tai ovat Koirakoulu.net'in vakiryhmäläisiä. Kiitoksia kurssilaisillemme kannustavasta palautteesta ja hyvistä parannusehdotuksista!

Moni kurssilaisemme on myös kommentoinut Facebook-sivullamme

Kaikkien Koirakoulu.net'in kursseja suorittaneiden kommentit ovat jatkossakin tervetulleita sähköpostiimme tai FB-sivullemme! :)

***************

Moikka Johanna!
Kiitos todella hyvästä kurssikokonaisuudesta! Meillä oli tosi hauskaa Enzon kanssa ja opittiin valtavasti uusia asioita. Kivaa syksyn jatkoa sulle :)
T. Mirkka & Enzo (17.10.18)

***************

Hei! Tunti ei todellakaan mennyt hukkaan. Luca kulkee jo nyt todella paljon paremmin hihnassa. Myös hyppiminen saadaan nyt kuriin. Kiitos ihan tosi tosi paljon Johanna. Olen super onnellinen tunnin ansiosta.
17.8.18 Marja Honkanen

***************

Hei Johanna, Antoisa oli koulutus. Ja myös vahvistus näkemyksilleni ettei tuo ihan perusheebo ole. Harjoitellaan kotona, rauhoitetaan niin omistajaa kuin koiraa ;), ja tullaan taas jossain välissä käymään.
- Eija Ketonen -

***************

Moikka, kiitos Johanna kaikista vinkeistä ja avustasi. Tämä on todella auttavaista ja aivan loistavaa palvelua sinulta! Ihanaa kesän jatkoa :) terkuin Gapa, Oda ja Katri Rantala

***************

Voin lämpimästi suositella Johanna Tammialan Koirakoulua. Koiristani Unto on käynyt siellä vuosikausia, mutta viimeksi myös toinen koirani Sulo pääsi mukaan reaktiivisuus- ja ohituskurssille. No, toki sairauden vuoksi kurssi jäi Sulon osalta kesken ja Unto kävi pari viimeistä kertaa tuuraamassa veljeään, mutta saatiin kyllä tosi hyvät eväät jatkoa ajatellen. Ja mikä parasta: kaikki koirat, myös ne vaikeat, ovat Koirakoululle tervetulleita ja ongelmiin löytyy aina ratkaisu. Voin kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa, että näin ei kaikkialla muualla aina ole. - Eveliina Nissi -

***************

Moikka, Kiitos viesteistä ja annan myös puolestani positiivista palautetta, ollaan Tumpin kanssa päästy parempaan yhteistyöhön kurssin avulla :) Tältä seuraavalta osiolta odotamme myös paljon
T:Suvi Varjonen & Tumppi

***************

Emme päässeet viimeiselle kerralle (epäilen että ehdit tarkistamaan mailiasi ennen kurssia) mutta haluaisin kuitenkin kiittää koulutuksestasi! Saatiin hyviä työkaluja joita toivottavasti päästään jossain vaiheessa vielä paremmin treenaamaan ohjatusti, mutta nyt ainakin vieraiden kanssa :) Terv. Anna-Maija Ranta & Lysti

***************

Kiitos loistavista ohjeista ja ystävällisestä ja luotettavasta opetuksesta!
- Outi Merisaari ja Hilla

***************

PT-tunnit ylittivät odotukseni täysin ja niistä on ollut valtavasti hyötyä sekä ohjaajalle että koiralle. Olemme edenneet nopeasti haastavien asioiden ylitse hyvien neuvojen ja tsemppaamisen ansiosta. Ryhmä on muutenkin upea ja siinä on ihana treenata hyvän ryhmähengen ansiosta. Voin lämpimästi suositella PT-tunteja jos on haastavia ongelmia tai ihan muuten vaan vahvistaakseen oikea oppisia liikkeitä, harvoin kuin itse virheitään huomaa. :D
- Sonja Vuorinen

***************

"PT-ryhmä on oikea ryhmä tavoitteelliseen treenaamiseen, mutta tavoitteen jokainen määrittää itse. Kilpailupakkoa ei ole. Tänne voi tulla vaikka kotiläksyt olisikin jäännyt tekemättä; sitten jatketaan siitä mihin jäätiin. Jos taas on kotitreenit sujuneet, niin mennään harppauksella eteenpäin. PT-treenit elää oikeasti koirakon mukana. Koulutajalla on tietotaitoa, ja kyky tuoda se esille. Koiran paras on aina etusijalla. Neuvoja saa muunakin aikana kuin varsinaisilla treenikerroilla. Tärkeä juttu, kun harvoin muistaa kysyä kaikkea treenitilanteessa ;). Ryhmän yhteistreenit, ilman valmentajaa, on mukavia tapahtumia. Ryhmissä on ollut hyvä ja kannustava henki. Niistäkin treeneistä on valmentaja vastanut, suunnittelemalla, katsomalla videoita ja vastaamalla kysymyksiin" Virpi Ullakonoja, Koiratanssin & Rally-Tokon PT-Valmennusryhmistä

***************

"Olen saanut mielestäni henkilökohtaisempaa koulutusta. Ideoita miten treenata jotakin liikettä. Olen tykännyt." Teija Korpela Tokon PT-Valmennusryhmästä

***************

Hei, mä oon tykännyt näistä tunneista. On tunne, että otetaan yksilönä hyvin huomioon, monipuolista harjoittelua ja hyvin suunniteltua,ja aina voi kysyä neuvoa. Videoimiset ja kaikki ihan huippuu.

PT-Valmennusryhmäläiset Marja Alho ja Manu

***************

"Sunnuntain tunnit ovat sopineet meille, yleensä takapenkillä on väsynyt ja onnellinen koira treenien jälkeen. Ohjatut treenit ovat parhaita, mutta on omatoimisetkin hyviä. Niissä tulee vietettyä laatuaikaa tunti oman koiran kanssa hyvässä seurassa. Omatoimisista parhaita on ne, joissa on annettu selvät ohjeet, mihin treenauksessa keskitytään. Temppuhaastetehtävien keksimisessä olen tosi huono :) Ohjatuissa treeneissä tuntee olevansa osaavissa käsissä. Uusien asioiden oppimisessa lähdetään liikkeelle johdonmukaisesti A:sta. Edistyttäessä osaat poimia ja neuvoa ne kohdat, jotka vaativat vielä harjoittelua. Harjoitusten ilmapiiri on kannustava ja positiivinen, harjoituksiin on aina kiva tulla"

Marja Kytönen PT-Valmennusryhmästä

***************

Ollaan oltu aika vähän aikaa vasta PT-ryhmässä, joten hirveän paljon ei kokemusta vielä ole. Tähän mennessä tehtyjä huomioita: Enemmän henkilökohtaista opastusta, mitä normaalissa vakiryhmässä. Tavoitteellisempaa harjoittelua kuin vakiryhmässä. Pienempi ryhmä.

Taru Konttila PT-Valmennusryhmästä

***************

Itse olen tykännyt PT-tunneista paljon, tuntuu et saa enemmän irti niistä tunneista. Aina tehdään vähän eri asioita ja saadaan keskittyy jokainen siihen mitä itse täytyy kehittää. Olen saanut paljon hyviä neuvoja miten voidaan itse treenata itsenäisesti myös. Patricia Österholm, agilityn PT-Valmennusryhmästä

***************

Hei! Luennolta sai paljon hyödyllistä tietoa ja vinkkejä. Jouduin valitettavasti poistumaan kesken luennon, mutta osallistuisin mielelläni uudelleenkin tälle luennolle. Itse olen saanut niin paljon hyödyllistä tietoa niin luennosta kuin kurssistakin, että suosittelisin muillekin, etenkin niille jotka ovat hankkimassa pentua ja joilla ei koirista hirveästi ole kokemusta :)
Mari Niskanen

***************

Hei! Kiitos hyvästä luennosta! Toinen koiramme saapui perheeseen tänään, viimeksi meillä oli koira viisi vuotta sitten. Luento antoi paljon eväitä, konkreettisia neuvoja ja vinkkejä koitan koulutukseen, ja oman lemmikin ymmärtämiseen ikäkaarikehityksen valossa. Luento ylitti odotukseni ja mielelläni osallistuisin vastaaviin, esimerkiksi jotain aihepiiriä syventäviin luentoihin.
T. Greta Järvinen ja fieldspaniel Taavi

***************

Luento oli mielenkiintoinen ja valaiseva. Erityisesti hyödyllisiä olivat osiot koiran kehityksestä sekä viettiteoriasta, koska niitä ei niin paljoa ole käsitelty muilla kursseilla.
Toni Tuominen

***************

Emilia Kannisto: Ensimmäisen oman pennun omistajana sain TODELLA PALJON käytönnällisiä, helppoja ja tehokkaita neuvoja ihan arkitilanteisiin kuin hieman haastavampiinkin asioihin. Oli erittäin kiinnostavaa oppia uutta ja aluksi kauhistuttavalta kuulostanut 7 tunnin luento meni kuin siivillä, itse lähdin pakosta 20.30 vaikka en olisi malttanut peppuani nostaa penkistä ! Kysymyksiä tulvi mielessä koko ajan ja jokainen kysyjä sai selvät ja ymmärrettävät vastaukset. Asit käsiteltiin selkeästi aihe kerrallan ja pystyi tekemään muistiinpanoja helposti. Kiitokset tästä luennosta ! Suosittelen kyllä ystävilleni ja tutuille takuulla !

***************

Anniina Ruokonen: Tykkäsin luennosta todella paljon ! Siellä tuli paljon sellaista tietoa, jota en vielä tiennyt sekä hyvää kertausta sellaisiin asioihin joista olin jo kuullut mutta en ollut ihan varma miten se sitten olikaan. Minäkin poistuin hieman ennen luennon loppua ja seuraavalla kerralla tulen kuuntelemaan loppupuolen uudestaan. Kiitos ! hyvä luento oli kaikenkaikkiaan.

***************

Piia Vuorinen: Kiitos luennosta, oli erittäin mielenkiintoinen ja sopii hyvin koiranhankintaa suunnitteleville, ensimmäisen koiran omistajille sekä jo useamman koiran omistajalle, varmasti jokainen saa tästä jotain ! Harmi että jouduin lähtemään aikaisemmin, täytyy palata ensi kerralla kuulemaan loppu.

***************

Tuija Sirkiä: Luento oli erittäinen hyödyllinen, monipuolinen ja asiapitoinen. Kouluttaja osasi asiansa ja useammat faktat hän perusti paitsi omakohtaiseen kokemukseen niin myös teoreettiseen tietoon. Itselleni tuli aivan valtavasti uutta tietoa ja itseasiassa tiedonhalu kasvoi lisää! Jokaisen koiranomistajan pitäisi käydä tämä kurssi; mielellään jo pentua harkitessaan! Hyvää oli myös, että oli aikaa kysymyksille. Kyllä, olen jo suositellut luentoa&kursseja naapuruston koiraperheille Kiitos

***************

Noora Jaakkola: Mielenkiintoinen ja kattava luento, paljon asiaa (ja kysymyksien ansiosta asian vierestäkin ). Luennoitsijaa miellyttävä seurata, puhui innostavasti ja pystyi hienosti linkittämään teorioita käytännönläheisiin esimerkkeihin. Luennolla rento tunnelma, uskalsi esittää kysymyksiä ja vastauksen sai heti. Suosittelen varmasti eteenpäin, kiitos!

***************

Tarja Vuolevi-Mykkänen: Kiitos hyvin informaatiopitoisesta luennosta! Hyötyä oli kovasti, sain päivitettyä omia käsityksiä esim laumakäyttäytymisestä sekä hyödyllista tietoa pennun hankintatilanteeseen ja siitä eteenpäin. Päivä meni sutjakastii, sopivasti taukoja sitä rytmittäen. Uudestaan luennolle voisin osallistua kun eri kysymykset mielessä, esim murkkuikäinen koira! Suositukset!

***************

Hei, hyvä luento. Todella paljon tietoa koiran kanssa elämiseen ja sen 'kielen' ymmärtämiseen. Luento venyi pitkäksi ja harmittavasti jouduin lähtemään pois ennen loppua. Loppuosan voisi ehkä tulla kuuntelemaan toisella kertaa.
terveisin, Pirjo Keisalmi

***************

Hei ja tuhannesti kiitos !
Aivan valtava määrä hyödyllistä asiaa käytiin läpi lauantain aikana. Huomasin heti aluksi, että tuo kurssi olisi ollut ehdottoman hyödyllinen jo ennen pennun hankintaa. Olen noviisi näissä koira-asioissa, ja siksi lähdenkin todella mielelläni koirakoulun eri kursseille Lennini kanssa Johannan innoittamana. Odotan innolla pääseväni toteuttamaan kurssipäivän antia käytännössä. Johannalla homma niinsanoakseni täysin hallinnassa,, siis ihailtava tietomäärä ja se miten esimerkein valoitit asioita. Oma tiedonvastaanottokynyni vaan teki jossain vaiheessa lakon, mutta sitkeästi kynä sauhusi, ja muistiinpanoja tuli monta sivullista. Tämä saattaisi olla hyödyllistä käydä uudestaan muistinvirkistämiseksi. :)
Kiitos ja kursseilemisiin,
Jaana Koskimäki

***************

Erittäin hyödyllinen luento, suosittelen! Varsinkin ensimmäisen oman koiran omistajana koin saavani paljon hyviä vinkkejä Osallistuisin mieluusti vielä loppupätkään, viimeiset pari tuntia kun jäivät kuulematta. Kiitokset Johannalle!
Minna Malmi

***************

Hyödyllinen luento ja aika meni kuin siivillä. Luennoitsija osasi asiansa ja yleisölle puhuminen oli hänelle erittäin luontaista, joka teki kuuntelemisen helpoksi. Paljon tuli uutta asiaa, vaikka itsellä toinen koira ja lapsuuden kodissa 4 koiraa. Myös 13v. tytär jaksoi hienosti koko 12-21 luennon. Omat eväät kannattaa ottaa mukaan. Odotamme innolla arkitottista ja suosittelemme ehdottomasti luentoa kaikille koiran omistajille ja sellaiseksi aikoville.
Terhi Vierelä

***************

Seminaaripäivä oli todella perusteellinen. Kaikki käsitellyt aiheet olivat tarpeellisia kuulla ja esitystä oli miellyttävä kuunnella. 11-vuotias tyttärenikin jaksoi mukana koko päivän, kun taukoja oli pari kappaletta.
Sanna Ruoholahti

***************

Luento oli erittäin mielenkiintoinen; hyödyllistä ja kiinnostavaa asiaa tuli runsaasti. Kokonaista 9 tuntia se kesti, muttei missään vaiheessa ollut tylsää, päinvastoin, uskomattoman hyvin Johanna osaa luennoida ja vastata kaikkien kysymyksiin. Olisi ollut hyvä kuulla nämä asiat jo ennen pennun tuloa, mutta onneksi pentumme on vielä nuori, joten monta hyödyllistä asiaa otamme käyttöön heti ja lisää opimme A- ja B-kursseilla.
Suosittelen ehdottomasti kaikille koiranomistajille ja koiran ottamista harkitseville tätä luentoa ja suosittelen menemään A-kurssille pian pennun tultua kotiin, muista kursseista ei ole vielä kokemusta, mutta jatkamme varmasti harrastamista koirakoulu.net:in muillakin kursseilla :)
Anna Kotka

***************

Luento oli ehdottoman hyödyllinen ja valtavan laaja paketti koiratietoutta. Voin suositella lämpimästi kaikille. Erityisesti arvostin sitä miten paljon kuuntelijat saivat vastauksia kysymyksiinsä ja miten osasit lisäksi rakentaa vastaukset niin että muutkin saivat niistä vinkkejä ja tietoa irti - näin ainakin itselläni kävi. Oli myös mielenkiintoista tavata muita, eri tilanteissa olevia koirien omistajia ja kuulla toisia askarruttavista asioista. Melko varmasti osallistun uudestaan vastaavalle luennolle, asioita kun prosessoi eri tavalla koiran eri ikä- ja koulutusvaiheissa ja riippuen siitä paljonko itse on ehtinyt oppia ja tehdä koiransa kanssa. Kiitokset!
Pauliina Tujula

***************

Koin luennon erittäin hyödylliseksi. Itse sain uusia näkökulmia koiran käytöksen tulkitsemiseen. Ehdottomasti suosittelen luentoa kaikille koiranomistajille ja koiran hankintaa suunnittelevalle. Luennolla oli mukavan leppoisa ja keskusteleva ilmapiiri.
Niina Pulli

***************

Hei, Mahdollisuus osallistua kuunteluoppilaana juoksun aikana oli hyödyllistä ja kannustavaa, ilman sitä olisimme edelleen lähtöruudussa. Nyt on voinut harjoitella kotiläksyjä koko kurssin ajan ja tuntuu, että jotain on opittukin. Tunneilla on ollut paljon hyödyllistä teoriatietoa. Korvaustuntijärjestelmä tuntuu hyvin toimivalta ja asiakaspalvelu niiden osalta on ollut todella toimivaa.
Taina Laaksovirta

***************

Koin alkuun paljon ennakkoluuloja luentoa kohtaan sillä 7h istumassa kuuntelemassa on rankkaa kenelle tahansa. Mutta Sitten yleisö alkoi olemaan myöhemmin mukavasti mukana ja luennosta alkoi tulla mieleisempi, keskustelupohjainen. Yllätyin että ihmisiä askarrutti samat asiat kuin itseänikin. Luento on jäsennelty loogiseksi ja etenkin kun omat koirat ovat murkkuvaiheessa niin etenkin nämä aiheet kiinnostivat.
Valitettavasti jouduimme poistumaan paikalta mutta taatusti tulen joskus kuuntelemaan lisää. Facebookissa olen luennosta muiden kanssa keskustellut ja kaikki kuulijat ovat olleet tyytyväisiä!
Kiitos!
Maria Lekari

***************

Hei! Kiitos mahtavasta luennosta! Vaikka päivä oli pitkä, se ei tuntunut lainkaan siltä, koska luennoitsija osasi esittää asiat mielenkiintoisesti ja esimerkkejä käyttäen. Paljon saimme hyödyllistä tietoa ja voin lämpimästi suositella eteenpäin tätä luentoa. Ja suuret kiitokset myös A-kurssin opeista jota olen jo suositellutkin tuttavaperheelle. Tällä hetkellä eka B-kurssin tunti takana :)
Kirsi Holi ja Vili

***************

Kiitos selkeästä ja kiinostavasti asiantuntevasti esitetystä luennosta. Opettajan vuorovaikutuksesta ammentava, toimiva opetustapa antoi mahdollisuuden saada koirakohtaisiin kysymyksiin vastauksia. Aika kului nuorimmiltakin osallistujilta nopeasti. Tutkimukseen ja kokemukseen perustuva tieto oli laaja-alaista ja taatusti tuoretta, koska monet koiraoppaat eivät ole kyenneet välittämään kaikkea luennolla oppimaani. On vaikea käsittää miten ilman tämän kaltaista opetusta voisi kasvattaa kunnon koiraa.
Käytännön koirakurssit kertaavat aiheita ja opittua saa konkreettisesti treenata juuri omalle koiralle soveltaen. Lasten kasvatuksesta pitäisi olla samanlaisia luentoja tarjolla. Auditorio-olosuhteet loisivat luennolle arvoisensa puitteet.
Suosittelen lämpimästi luentoa ja myös koirakoulua kelle tahansa. Opettajan positiivinen ote työhönsä tuo hyvän ilmapiirin oppimiselle ja koirakin sen tuntee.
Riina Thuren
Kuv. Tait. Leht.

***************

Koiran kehitys, käyttäytyminen ja koulutus- luento oli erittäin hyvä. Itse en valitettavasti ymmärtänyt ottaa osaa luennolle tarpeeksi ajoissa (koirani on jo 1,5 vuotta), joten suosittelenkin luentoa käytäväksi jopa ennen kuin hankkii pikku pennun, varsinkin jos on kyse perheen ensimmäisestä koirasta. Jo pentuajalla voi koiran ja perheen tulevaisuuteen vaikuttaa monilla tavoin ja tämän luennon jälkeen pennun kasvatus ja koiran ymmärrys on huomattavasti helpompaa. Itselläni tuli ainakin luennon aikana monesti sellainen tunne, että "voi sinua, mitä oletkaan taas tehnyt" ;) Eli luennosta oli valtavasti hyötyä vielä tässäkin vaiheessa ja luennolta sai taas lisäpuhtia koiran kouluttamiseen ja koiran kanssa elämiseen. Ja jos mahdollista niin luennolla kannattaa osaltua muidenkin kuin niiden jotka koiran tulevat omistamaan. Itse ainakin aion suositella luentoa myös niille, jotka tulevat aika ajoin kertomaan minulle ohjeita miten minun tulisi koirani kasvattaa. Itse luotan kasvatusasioissa koirakeskuksen ohjaajiin. Luennolla on luennoijana ammattilainen, jolta on mahdollista kysyä (oman) koiran kanssa elämisen ongelmatilanteista ja saada nopea ratkaisua pulmiin.
Luennon lisäksi olemme käyneet koirakeskuksessa perustottelevaisuuskursseilla ym. ja olen tykännyt kaikista todella paljon. Kursseista on ollut apua koiran koulutuksessa ja oppien avulla voi pieninkin tekniikoin saada koiran oppimaan valtavasti uusi temppua ja päivittäisiä käytöstapoja, joiden avulla helpottaa koiraperheen arkea.
Kiitokset luennosta sekä kursseista!
Terveisin, Reeta Hento

***************

Moikka, Luento oli erittäin hyödyllinen, ja harmittaakin etten ole sellaisella käynyt aikaisemmin, kun koirani on jo 8kk. Itselle tuli hieman yllätyksenä ja olotila, ettei ole montaa asiaa osannut tehdä oikein ensimmäisen koiran osalla :D Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. Olen kyllä lukenut eri lähteistä koirien käytöksestä jne. mutta ei ole ollut sama asia, kuin tulla kuuntelemaan, ja erittäin hyvä asia oli, että ihmiset pystyivät kyselemään samalla kysymyksiä, joihin sai ammattilaisen vastauksen. Sen koin erittäin hienona asiana. Koin, että tämä oli tarpeellinen luento, ennen A-kurssin alkamista, koska nyt ymmärtää koiran käyttäytymistä paljon paremmin, esimerkiksi palkkio asiat. Olen saattanut antaa koiralle paljonkin vääränlaisia viestejä, jotka se on ottanut palkkiona, ja oppinut näin tekemään ei haluttuja asioita. Luento oli selkeä ja johdonmukainen, yllätyin suorastaan kuinka hyvin ja selkeästi luennoitsija kertoi asiat (kokemuksen huomasi).
Ystävällisin terveisin; Karoliina Rajala

***************

Kiitos Johanna, luento oli todella hyödyllinen! Jos olisin tiennyt, olisin käynyt luennon kuulemassa jo kun suunnittelimme pennun hankintaa. Onneksemme Paavo on vielä nuori joten tästä on hyvä jatkaa! Aijon suositella koulutusta muillekkin ja mielellään jo siinä vaiheessa kun pennun hankintaa suunnitellaan. Tarkoitus on palata luennolle vielä uudestaan, niin paljon oli uutta ja mielenkiintoista tietoa josta uskon saavani paljon lisää seuraavillakin kerroilla!
Marianne Kemppainen

***************

Luentopäivä oli pitkä, mutta silmiä avartava. Olipa "ongelma" mikä tahansa, luennoitsija osasi aina kääntää asian koiran näkökulmaan ja näin kaikki vastaukset tuntuivat hyvin perustelluilta. Sain omalle pennulleni muutaman todella hyvän täsmävinkin. Haluaisin itse ehkä käydä loppupäivän osion uudelleen, koska keskittyminen alkoi herpaantua liian vähäisten eväiden vuoksi. Suosittelen kaikille koiranomistajille ja hankintaa miettiville.
Marianne Byström

***************

Hei! Olen vasta aloitteleva koiraharrastaja ja koin luennon todella hyödylliseksi. Luento oli hyvin kattava ja sain sieltä paljon vinkkejä. Sain vastauksia myös esittämiini kysymyksiin. Suosittelen kurssia kaikille koiran omistajille tai koiran hankintaa suunnitteleville. Itse voisin osallistua uudelleen kurssille muistin virkistämiseksi esim. jos joskus hankin uuden koiran.
T: Anne Heikola

***************

Moikka!
Mielestäni luento oli erittäin yleishyödyllinen ja päivän pituudesta huolimatta täyttä asiaa. Oli myös hienoa ettei seminaaria toteutettu kelloa katsoen vaan niin kauan kuin kysymyksiä ja tärkeitä asioita oli vielä käsiteltävänä. Osallistuisin mielelläni toistekin. Suosittelisin seminaaria lämpimästi kaikille koiran omistajille ja tulevillekkin sellaisille :)
Terveisin Jenna Korpela

***************

Kiitos neuvosta! Kotimatkalla eilen totesimme miehen kanssa niin kuin monta kertaa aikaisemminkin, että meille on ollut tosi paljon hyötyä näistä kursseista. Melkein kahden tunnin ajomatka per ilta on ollut enemmän kuin vaivan arvoista. t. Anne Aalto (Arkitottelevaisuus A- ja B-kurssin suorittanut)

***************

Molemmilta kursseilta saanut tosi hyviä ja toimivia vinkkejä niin kontaktien kuin ohjauksenkin osalta. Vielä ollaan ihan alussa Maxin kanssa mutta edistystä on jo tullut. Ryhmäkoko on ollut juuri sopiva kaikki ovat saaneet ohjausta. Osallistuttaisiin ehdottomasti uudestaankin :)
Nina Tuominen

***************

Hei, mielestäni kurssi on ollut erittäin hyvä ja hyödyllinen. Suosittelen mielelläni, koska kurssilta on tullut paljon tietoa ja neuvoja. Terveisin Mervi Salminen ja Pimu

***************

Jumppa-ja kuntokurssi: Kurssilla on saanut hyviä neuvoja ja liikeohjeita koiran lihaksiston tasapainoiseen kehitykseen. Meidän hosuli kun on aina hyppimässä, ja liukkailla on vaarassa muutenkin venäytellä paikkoja, niin tullut todella tarpeeseen tukilihaksiston monipuolinen vahvistaminen, jotta jatkossa hosuessa tai leikkiessä ei niin helposti loukkaannu. Lisäksi kurssi antaa koiralle mahdollisuuden myös tiedostaa omia kehonosiaan. Ryhmäkoko oli sopiva, sai juurikin henkilökohtaisia neuvoja miten kannattaa tehdä koiralle ja itselle ergonomisemmin liikkeet. Kurssi on loistava lihastasapainon kehityksessä, ja kannattaa jatkossakin järjestää.
Hilda Westersund

***************

Tosi hyvät vinkit ja tehokasta treeniä tuli tehty vaikka oman ryhmän kanssa ehdin olla vaan yhden kurssikerran. Toinen asia mitä on niin ihanaa että järjestetään että pääse seuraavaan kurssiin ottamaan ne jäljelle jääviä kerrat. Hyvä kun saa tehokasta ja tosi monta toistoja, että tulee onnistunut olo. Ryhmän koko on sopivaa, ehkei enempää kuin viisi koiraa. Ehkä jopa neljä olisi hyvä määrä (hallissa). Todella kiinnostunut osallistua uudestaan tällaiseen kurssiin. Toki kurssin voisi suositella eteenpäin!
Helena Gustafsson

***************

Heippa, Ohjaustekniikan tehotreenit ovat olleet erittäin hyödyllisiä tällaiselle vasta-alkajalle. Uutta on tullut opittua koko ajan - ja kurssin jälkeen on hyvät pohjat alkaa hioa opittuja asioita niin, että ne oikeasti tallentuvat selkäytimeen. Jonkinmoinen "hypytön hyppyeste" on ollut helppo väsätä kotioloissa, joten kurssilla opittuja tekniikoita on ollut mukava kerrata kotona. Koirakin on jaksanut kurssilla keskittyä paremmin kuin aluksi oletin, vaikka koko tunti tehdään töitä ja varmasti alkaa väsyttää. Itselläni on taitanut olla vaikeinta sisäistää asioita. ;) Ryhmäkoko on ollut juuri sopiva. Jokaisella on tilaa harjoitella ja on mahdollisuus yksilölliseenkin opetukseen ja korjauksiin, jos tekee jotain väärin. Ehdottomasti vastaavia kursseja kannattaa järjestää jatkossakin ja kun järjestetään, niihin kannattaa osallistua.
Eveliina Nissi

***************

Kepit ja kontaktit -kurssi: Kurssi alkoi luennolla, joka oli todella hyödyllinen. Luennolla minulle valkeni, miksi aloittelijan ei kannata yrittää opettaa koiralle keppejä ja kontakteja omin päin. Suosittelenkin, että kaikki käyvät Koirakoulun kurssin, koska jälkikäteen virheitä on hankala korjata :) Johannalta saa kurssilla yksilöllisiä neuvoja, miten juuri oma koira kannattaa opettaa. Monia tekniikoita voi harjoitella myös kotikonstein. Ja aivan mahtavaa, että Koirakoulussa on kujakepit ja Johanna on järjestänyt mahdollisuuden treenata niitä myös vakitunneilla :)
Pauliina Sarilo ja Väiski

***************

Ohjaustekniikka-kurssi: Kurssilla voi rauhassa keskittyä tekniikan hiomiseen, kun ei tarvitse miettiä pitkän radan suorittamista. Koirakoulun kurssit eivät koskaan etene kaavamaisesti vaan Johanna osaa ottaa huomioon ryhmän osaamistason. Ryhmä on sopivan pieni ja jokainen saa tarvittaessa yksilöllisiä neuvoja. Johanna on myös tehnyt muutaman esteen ratoja ja olemme saaneet pähkäillä, mikä tekniikka olisi sopiva ja testata sitten käytännössä. Enpä olisi uskonut, että tekniikoiden hiominen voisi olla noin järjettömän hauskaa! Olen todella tyytyväinen ja olen ilmoittautunut jo jatkokurssille ja tuskin se jää viimeiseksi ohjaustekniikkakurssiksi.
Pauliina Sarilo ja Väiski

***************

Moikka, ollaan Dunin kanssa oltu tosi tyytyväisiä jumppakurssin antiin. Tehtävät ovat olleet monipuolisia ja virikkeellisiä. Niitä on saanu treenata oman koiran motivaation ja osaamistason mukaan. Kouluttaja on asiantunteva ja motivoiva. Fiiliis on ollu hyvä sekä koiralla että omistajalla! Terkuin; Donna Saarinen

***************

Hei, Johanna:) Minusta treeni on ollut tosi kivaa ja Käpy on tykännyt,kun on jotain erilaista tekemistä kuin nuo meidän arkipuuhat. Ollaan saatu uusia vinkkejä ja opittu liikkeitä ja asioita,joita voi tehdä kotonakin ilman erityistä rekvisiittaa. Voisin osallistua toistekin. Ilman muuta kannattaa järjestää ja olen puhunut tuttavillenikin miten kivaa on ollut. Kiitos :) Terveisin Merja Kiiski & Käpy

***************

Moikka, ohituskurssi on ollut mielenkiintoinen ja antoisa. Teoriaosuus oli hyvä ja antoi uutta tietoa ongelmien mahdollisista syistä. Treenaus on ollut mukavaa pienessä porukassa ja omassa rauhassa. Erityispisteet kouluttajalle vinttikoirien sielunelämän tietämyksestä - paljon ollaan menty eteenpäin ja tästä on hyvä jatkaa! Terkuin; Donna Saarinen ja Topi

***************

"Ohjaustekniikka kurssi on ihan huikean hyvä! Ihana oppia jotain oikeita juttuja! Ryhmäkoko on hyvä, ohjaajalla riittää silmät jokaiselle koirakolle! On hienoa huomata, miten koira reagoi oikeanlaiseen ohjaukseen, vaikka ihan melkeen alkajia ollaan! Ollaan käyty alkeet ja jatkokurssi ja tällä hetkellä kerran viikossa vakiryhmässä treenataan, mutta tämä kurssi on kyllä avannut ihan uudenlaisen ulottuvuuden lajiin! Suosittelen ehdottomasti kurssia jos laji kiinnostaa! Jatkossa osallistumme varmasti muillekin syventäville kursseille!"
terv. Suvi Kiuru ja Piitu

***************

"Hei, Lauantain kontaktit kuntoon -kurssi on erittäin hyödyllinen, koska kontakteja ei voi lähteä opettelemaan yksin ilman valmentajan ohjeita. Asiat on käyty läpi perusteellisesti ja ohjeet ovat hyvät. Sain erittäin hyviä oppeja kontakteja varten, kurssihan on kesken joten niitä tulee vielä lisää. - - Ryhmäkoko on erittäin sopiva, eikä odottelua tule. Kursseja kannattaa ehdottomasti järjestää toistekin ja suosittelisin sitä muillekin.
Anne Hyyppä

***************

"Hei, Mielestäni tekniikkakurssit ovat todella hyviä erityisesti näin aloittelevalle agilityharrastajalle. Vaikka olenkin tällä hetkellä vain kuunteluoppilaana kontakti ja keppi sekä ohjaustekniikan kurssilla ovat lauantaipäviät menneet vauhdilla, koska aihe on mielenkiintoinen. Eilen tuli myös todistettu, että kuunteluoppilaallekin jää kurssilta käteen oppeja, kun ratatreeneissä tuli testattua päälle juoksua ilman "suurempia ongelmia".
Tervesin, Satu Levo

***************

"Ohjaustekniikkakurssi on ollut todella hyvä. Vaikka tekniikat ovatkin olleet jo pääosin tuttuja on niitä tullut hiottua ja suoritusvarmuus on koiralla ja ohjaajalla kasvanut huimasti. Kurssikoko ja muutkin speksit olivat hyvät. Jatkokurssia odotellessa!"
Terv. Erica Nyman

***************

Laskin, että näillä hinnoilla (Koirakeskuksen koiranruoka- ja Nutrolin-ennakkotilaukset Vakiryhmäläisille) verrattuna kaupan hintoihin säästän hyvinkin yhden koiran vakiryhmän vuosipaikan hinnan :) T: Anja Myllylä (laskettu säästö vuositasolla 241 euroa)

***************

Olipas tosi kivat treenit tänään! Motivaatio nousi ihan kohisten ja rally-toko alkoi tuntua tosi kivalta. Oli myös hienoa huomata, että A-,B- ja jatkokurssien pohjalta osaaminen oli ihan eri tasolla kuin puoli vuotta sitten. Harrastaminen on parasta silloin, kun treenien jälkeen on tosi hyvä mieli :)
Terveisin, Pauliina Sarilo

***************

Hei, luento oli loistava! Olin ajatellut etten raaski lauantaitani uhrata kuin ehkä neljän tunnin verran, mutta niin pitkään istuin kuin yhtään kotoa pystyin pois olemaan! Varmasti hyödyllistä tietoa missä kohti koiranomistajan elämää tahansa, mutta erityisesti pennun hankkimista suunnittelevalle ja nuoren koiran omistajalle. Itse menen nuoren koiran omistajan kategoriaan; aikaisemmasta koiraelämästä on suht pitkä aika, ja paljon tuntuu muuttuneen sen jälkeen. Silloin vielä oppi oli, että "ota siltä luulot pois" ja remmistä nykäistiin niin että vetäminen varmasti loppui... Ja viettiteoriasta ei kukaan ole koskaa puhunut mitään, sekin oli oikein mielenkiintoista!
t. Katja Sippola

***************

Moi, Tässä vielä palautetta lauantain luennosta, oli todella antoisaa, en voi ymmärtää miten sinulta tulee niin asiapitoista tekstiä taukoamatta kahdeksan tuntia :-) Tällainen luento olisi mielestäni paras käydä jo ennen pennun hankintaa, välillä tuli jopa vastustamaton halu hankkia uusi pentu ja aloittaa alusta, mutta eiköhän nuo kaksi karvaturria meille riitä. Olen jo vuosia pyörinyt koulussassi, ja oli paljon sellasista minkä olin kuullut ennenkin, mutta myös paljon uutta. Sain myös vinkkejä siihen miten voin auttaa Nannaa ohitustilanteissa, meinasin tulla "remmirähinä" kurssille, mutta uskon nyt että saan hänet koulutettua omatoimisesti. Kiitos vielä paljon lauantaipäivästä :-)
Terveisin Mervi Varpula, karvakuonot Tessa ja Nanna

***************

Hei! Oli tosiaan hyödyllinen ja mielenkiintoinen luento, todella hyvä. Kiitos! Seminaari oli pitkä, mutta sait mielenkiinnon säilymään loppuun asti asiantuntevalla ja luontevalla otteella, ja aika meni nopeasti. Paljon tuli tietoa, mahtava päivä! Kaikki ei enää tässä iässä mene "kerralla kaaliin", täytyy tulla kuuntelemaan luento vielä uudestaankin.
Minusta kurssille kannattaa osallistua ehdottomasti jo ennen ensimmäisen koiran hankintaa, luennosta on paljon hyötyä ja auttaa valmistautumaan jo ennen kuin pentu saapuu. Mutta kyllä siitä saa paljon irti myös, vaikka olisi jo pidempäänkin kokemusta, keskustelukin oli hedelmällistä. Itselläni on aikaisemmin ollut kaksikin belgaria, joiden kanssa olen harrastanut. Ensimmäinen belgari tuli parikymmentä vuotta sitten, silloin oli vallalla vähän erilaiset koulutusmenetelmät. Sitten tuli nykyinen dalmis, mutta sen ollessa nuori oli elämässämme kaikenlaista mullistusta, joten sen kanssa ei ole häärätty niin paljoa. Nyt yritän korjata sitä puutetta.
Terveisin Karita Aalto

***************

Iso kiitos todella hyödyllisestä luennosta ! Se on kattava tietopaketti niin pentua harkitsevalle kuin jo koiran/koirien kanssa oleville. Rennon ilmapiirin ja jokaisesta huokava halu tehdä koiristaan entistä ihaninpia ystäviä sai aikaan sen, että aikakin kului niin ripeästi. Todellakin kannatti tulla :)

Asiaa oli niin paljon, että uusinta on varmasti hyvä ja joka kerta on erilainen, kun ihmiset esittävät erilaisia kysymyksiä. Ja kokemukseni koirista: Boffe -cairn 5v ja sen pentue (6kpl) kotona ja siitä jätetty Bertta 10 kk
Anne Hasselblatt

***************

Luento oli aivan mahtava, vaikka päivän pituus aluksi pelottikin. Aika kuitenkin meni todella nopeasti, sillä asia oli todella mielenkiintoista ja luennoitsijan esiintymisvarmuus ja asiantuntijuus ovat todellakin omaa luokkaansa! Suosittelen luentoa kaikille!
Luennon jälkeen ymmärtää omia koiriaan taas hieman paremmin, ainoa mikä harmittaa on se, että jouduin lähtemään kesken viettiteoriaosuuden, ehdottomasti pitää tulla kuuntelemaan luento uudestaan jotta tähänkin mielenkiintoiseen aiheeseen pääsee tutustumaan kunnolla.
Hienoa oli myös se, että luento oli vuorovaikutteinen, osallistujat pääsivät kysymään omakohtaisia kysymyksiään ja saamaan vinkkejä omalle kohdalleen. Saipa luennolta vielä vertaistukeakin - huomasi, ettei ole yksin koirankasvatukseen tai -koulutukseen liittyvien ongelmien kanssa.
Kävimme ensimmäisen koiramme kanssa ahkerasti koirakoulun kursseilla ja nyt uuden pennun tultua taloon ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, että mihinköhän koirakouluun sitä pennun vie. Kiitos hienosta työstä!
Venla Heinonen, Turku

***************

Hei! Osallistuin 30.11.2013 koirakeskuksessa järjestettyyn Seminaaripäivään. Päivä oli todella mielenkiintoinen ja opettavainen ja koska kurssilaiset saivat esittää kysymyksiä koskien oman koiran tai koirien kanssa ilmenneisiin "kasvatusongelmiin" sai siitä vieläkin enemmän irti. Itse olen käynyt nyt kaksi kertaa Pentu ja arkitottelevaisuus A- kurssilla nelikuukautisen Griffonin Sulon kanssa ja saanut tunneilta hyviä neuvoja ja ohjeita koiran kouluttamisesta kelpo kansalaiseksi :) Minulla on aikaisempaa koirakokemusta sen verran että meillä on ollut aikaisemmin Tiibetinspanieli Lotta joka eli 16 vuotiaaksi ja oli kuin ihmisen mieli jota en kouluttanut ainakaan tietoisesti ollenkaan ja silti se osasi käyttäytyä hyvin. Seminaaria suosittelen lämpimästi kaikille vielä koiran hankkimista miettivillekkin.Itselläni ei ollut hajuakaan esim.että koirallakin on murrosikä niinkuin lapsillakin tai miten koira käyttäytyy eri ikävaiheissa ja miten koira ylipäätään oppii tiettyjä asioita.
Jaana Rytinki

***************

Ensiksi haluan antaa täydet pisteet luennoitsijallemme, joka pystyi tuntikaupalla puhumaan täyttä asiaa ilman paperin paperia! Ja kaikki kuuntelijat istuivat herkeämättä kuunnelleen. Mitään uutta teknologiaa ei tarvita, jos puhuja hallitsee asiansa! Hieno suoritus. Olen näet kuunnellut aika paljon luentoja... Jokaisen koiraa hankkivan tulisi käydä tällainen kurssi. Voisi jopa vaatia kasvattajia sisällyttämään pennun ostoon kurssin käymisen ehtona myynnille. Jokainen meistä kuvittelee tietävänsä intuitiivisesti koiran kasvatukseen liittyvät asiat, mutta hölön pölön! Kyllä ne täytyy kuulla kokemusta olevilta ihmisiltä, että ei tarvitsisi yrityksen ja erehdyksen kautta kiusata koiraa ja turhautua itse. Kiitos vielä kerran!
Raili Ali-Melkkilä, Raisio

***************

Luento kattaa monen koirakirjan tiedot! Olin mukana toista kertaa, ekalla kerralla tietoa tuntui olevan niin paljon, että en kyennyt kaikkea omaksumaan. Jos joskus hankin toisen koiran, niin tulen luennolle ennen koiran kotiintuloa vielä kerran. Päivä on pitkä mutta niin mielenkiintoinen, että aika kuluu siivillä. Harvoin mikään luento on hinta-laatusuhteeltaan näin huippu! Samalla tapaa vielä muita koiraelämään hurahtaneita. :) Kiitos Johannalle.
Paula Pensasmäki

***************

Luento oli todella mielenkiintoinen ja konkreettiset esimerkit auttoivat ymmärtämään asioita. Ja niille, joilla on opiskeluajoilta luentokammo: tällä luennolla ei todellakaan voi nukahtaa! Harmittaa ainoastaan se, etten käynyt luennolla ennen kuin hankin pennun. Vaikka menossa on kolmas koira niin edellisestä pentuajasta on jo 13 vuotta. Sain luennolta neuvoja todella akuuttiin asiaan, kun koira öisin heräilee ja haukkuu "mörköjä". Taisi fiksu koira hoksata, että nyt osaan toimia oikein, kun heti seuraavan yön oli haukkumatta :) Osallistun varmasti myös toisen kerran luennolle!

Valitettavasti kävin aluksi arkitottelevaisuuskurssin toisessa koirakoulussa ja mielestäni tärkeimmät asiat, kuten operantti oppiminen ja palkkalupaus jäivät kokonaan siellä oppimatta. Nyt on A-kurssi käyty, jatkokurssi käynnissä ja B-kurssille paikka varattuna.
Pauliina Sarilo ja Väiski

***************

Heippa Johanna, kiitos tosi paljon erittäin mielenkiintoisesta luennosta! Tosiaan ensimmäistä koiraa vasta hankkimassa, mutta koen olevani paljon valmiimpi vastaanottamaan tulevat haasteet kun on enemmän ymmärrystä koiran käyttäytymisestä ja oppimistavoista. Oli erittäin hyvä että jatkuvasti tuli esimerkkejä käytännön tilanteista. Ja aion ehdottomasti jatkossa osallistua kursseille, kunhan pentu ensin saapuu taloon! :) Kiitos!

Terveisin Cilla Eklund

***************

Luento oli todella antoisa ja aion osallistua vielä uudelleen, kun pentu kasvaa ja herää uusi kysymyksiä ja tilanteita mihin kaipaan apua. Osallistuin luentoon 6 kuukautta pennun hankinnan jälkeen ja taloudessa on ennestään 6,5 vuotias koira. Suosittelen luetoa kaikille koiraa jo suunnitteleville, jotta tuleville koiranomistajille heräisi etukäteen ajatuksia kuinka koira toimii ja kuinka sitä voitaisiin lähteä kouluttamaan oikein. Suosittelen luentoa myös niille, joilla on koira entuudestaa kotona, koska ainakin itse ymmärrän nyt paremmin koirani käyttäytymistä ja sitä kautta pystyn ohjaamaan koiraani oikein meille vaikeissa tilanteissa. Myös koiran vietit ja eri oppimismenetelmät on aina hyvä kerrata, jotta niitä voi hyödyntää arjessa ja koulutustilanteissa.
Tiina Akola

***************

Moi, kiitos myös itsellesi luennosta! Tuli kyllä mielenkiintoisia asioita :)

-Osa luennon sisällöstä tulee ilmi kursseillakin, mutta todella paljon uutta luennosta sai irti
-ihmisten kysymykset ja sinun esimerkit olivat loistavia ja sai käytännön kuvan asioista
-ehdottomasti suosittelen luentoa jo ennen kuin koira on jo kotona!!!
-mielestäni luento on ensisijaisesti niille, joille on tulossa vasta koira tai nuoremman pennun kanssa oleva! Monet varmaan ajattelivat, että "olenko tehnyt kaikki väärin ja kunpa olisin tiennyt tämän aikaisemmin", ainakin jos kyseessä on vanhempi koira. Varmasti ajat ovat muuttuneet sit 90-luvun, joten vanhojenkin harrastajien ehdottomasti kannattaa tulla kuitenkin luennolle!
-tulisin kyllä uudestaan, varsinkin jos luento jäi kesken.
-meillä on vasta ensimmäinen koira omassa taloudessa (kotipaikkakunnalla oli koira koko lapsuuden)
T. Eero Ovaska Ja Marjut

***************

Hei Johanna! Kiitos lauantain luennosta! :) Oli oikein mukava osallistua sille vaikka itse jouduinkin lähtemään hieman ennen luennon loppua. Tässä hieman pyytämääsi palautetta luentokokonaisuudesta. :)

Suosittelen ehdottomasti luentoa koiran hankintaa suunnitteleville, sillä siitä saa paljon tietoa, joka varmasti auttaa uutta omistajaa! Itse olisin varmasti tullut luennolle jo ennen koiran hankintaa, mikäli olisin vain asiasta tiennyt, mutta näin jälkikäteenkin luennosta sai erittäin paljon hyvää tietoa ja ajatuksia sekä motivaatiota oman koiran kouluttamiseen! Suosittelen luentoa siis kaikille koiran hankitaa suunnitteleville sekä jo koiran omistaville!! Ihailtavaa on nähdä, miten paljon tietoa ja kokemusta kouluttajana sinulta löytyy, se motivoi suuresti näin vasta-alkajaa! Visuaalisena oppijana toki olisi ollut mukavaa, jos luennon tukena olisi ollut esim. muutama pääpointti seinälle heijastettuna tms. vaikka luentokokonaisuus muovautuukin aina hieman osallistujien mukaan. Elävän elämän esimerkit olivat kuitenkin äärettömän hyviä ja laittoi kuuntelijan todella miettimään itseään ja suhdettaan omaan koiraansa sekä sen koulutukseen :). Luennon pitkä kesto oli omalle keskittymiskyvylleni hivenen haastavaa (vaikka asia oli erittäin mielenkiintoista ja sinua on mukava kuunnella), joten jos nyt jotain negatiivisempaa palautetta pitäisi löytää, niin ehkä hieman lyhyempi luennon kokonaiskesto olisi mukava.

Luennolta sai paljon hyvää tietoa ja ideoita, ISO kiitos siitä! Luennon annissa riittääkin mietittävää ja pohdittavaa pitkäksi aikaa!! .. ja sitten kun kaiken tämän saisi vielä käytäntöön asti .. :)
Yt. Iiris Mannevaara :)

***************

Hei, Kiitos todella mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä luennosta! Koiran kehitys, käyttäytyminen ja koulutus-seminaari oli todella hyödyllinen kaikenkattava tietopaketti, josta on varmasti hyötyä kaikille koiranomistajille. Itse osallistuin luentoon mielestäni "hyvässä vaiheessa", sillä Hugo-pentumme on parhaassa oppimisiässä ja luennolla käytiin läpi asioita, joiden avulla saan tästä ikäkaudesta parhaan hyödyn irti. Lisäksi sain paljon eväitä, jotka auttavat valmistumaan ja ymmärtävään seuraavaksi alkavaa murrosikää. Sain paljon vinkkejä myös kouluttamiseen. Olemme Hugon kanssa käyneet A-kurssin, joten osa asioita oli tuttuja, mutta tulivat hyvänä kertauksena, sekä saimme jotain osviittaa siitä, mitä jatko- ja B-kurssilla tullaan opettelemaan. Jatkokurssille olemmekin jo ilmoittautuneet! Lisäksi sain kuulla myös muista harrastusmahdollisuuksia, sekä asioista kuten, milloin koiran kanssa voi aloitta eri harrastusmuotoja. Kaikenkaikkiaan seminaari antoi hyvät avut koiran käytöksen ja koulutuksen ymmärtämiseen jokaisessa elämänvaiheessa. Seminaarin jälkeen tunnen osaavani kouluttaa koiraani paremmalla, ja johdonmukaisemmalla, tavalla. Tällä kertaa osallistuin seminaariin yksin, joten olemme tulossa seuraavalla kerralla mieheni kanssa, jotta hänkin kuulee samat asiat ja minä saan virkistää muistiani! Kiitos!
terveisin, Tiina Kähkönen

***************

Emme käy tällä hetkellä muissa koulutuksissa. Pentuna kävimme Iisan kanssa muutamalla pentukurssilla Littoisissa, mutta Koirakoulun A-kurssilta sain paljon enemmän oppia, ideoita, innostusta, kuin koskaan Littoisista.
Ei ole mitään suuria tavoitteita tai suunnitelmia tulevaisuudelle, käymme kurssilla sen takia, että
- opimme uusia asioita
- meillä on yhteistä tekemistä koiran kanssa
- yhteistyämme Iisan kanssa paranee
- sekä koira että ohjaaja oppivat "käyttäytymään" haastavissa tilanteissa, jossa ympärillä on paljon ihmisiä, muita koiria ja muuta hälinää
- selviämme entistä paremmin oudoista/vieraista tilanteista
- se on koiralle on kivaa vaihtelua
Ja vielä yksi plussa: on hyvä, että laitat tunnilla käsitellyt jutut vielä sähkäpostillakin.
terveisin
Karita Aalto

***************

Todella hyödyllinen kaikille koiran omistaville ja koiraa hankkiville. Tärkeitä ja hyödyllisiä asioita tiiviissä päivässä. Suosittelen todellakin kaikille, todella moneen mieltäaskarruttaneeseen kysymykseen sai vastauksen :)
(koiranomistajana 3 kk) Johanna Hoppela

***************

Kiitos todella mielenkiintoisesta luennosta! Tämä oli ensimmäinen kerta kun olin Koirakoulun asiakkaana, mutta ei missään tapauksessa viimeinen. Arvostan ja ihailen Johannan laaja-alaista tietämystä sekä maanläheistä koulutusta. Luennon aikana syttyi niin monta lamppua päässä, että kotiin ajaessa tuntui kuin discopallo olisi vilkkunut silmien takana =). Joten luennosta valaistuneena ilmoittauduinkin jo seuraaville kursseille, jotta oivallukset saisi sisäistettyä käytäntöön ja ongelmiin ratkaisuja. Luento on varmasti hyödyllinen myös vasta koiran hankintaa suunnitteleville! Ja vaikka kokemusta ja tietämystä olisi kertynyt jo omastakin takaa, ko. luento ei ole missään tapauksessa hukkaan heitettyä aikaa! Koska kurssin sisältö vaihtelee ja kysymykset vaihtelevat osallistujien mukaan, kurssi on hyödyllinen jatkossakin.
Leena Wallin

***************

Erittäin mielenkiintoinen luento. Nyt ymmärtää paremmin oman koiran mielenliikkeitä, esim. kiinnostus sukista, ja osaa jo henkisesti varautua tulevia kehityskausia ajatellen. Luennosta on hyötyä niin ensimmäistä tai toista koiraa miettivälle kuin myöskin jo koiran hankkineelle. Harmi että pääsin vasta nyt käymään luennolla. Mahdollisesti käyn luennolla myös uudestaan, koska luennoitsijan vastaukset kuuntelijoiden omakohtaisiin kysymyksiin toi erilaista syvyyttä ja käytännönläheisyyttä aiheeseen. Osa kuuntelijoista päivitteli miten heille oli aikaisemmin neuvottu aivan väärin, joten tunsin itseni onnekkaaksi kun sain tällaisen tietomäärän ensimmäisen oman koirani pentuvaiheessa.
Hilda Westersund

***************

Sain luennollasi sellaista tietoa, joka olisi ollut TODELLA hyödyllistä silloin, kun ensimmäistä koiraa oltiin hankkimassa. Koiran ymmärtäminen ja kouluttaminen olisi ollut paljon helpompaa, jos olisin tiennyt luennostasi silloin kun koiraa hankittiin. Vähän harmittaa, kun kukaan ei kertonut. :/ Luento oli erittäin hyvä, kattava ja täynä "ahaa"-elämyksiä. Suosittelen lämpimästi jokaisella joka miettii koiran hankkimista! :)
Noora Nordblom

***************

Heips! Luento oli todella hyvä ja hyödyllinen! Esille tuli paljon tarvittavaa tietoa, ja osasit luennoida kiinnostavasti, että ainakin jaksoi koko ajan kuunnella. Ei ollenkaan puuduttava. :) Tulisin mielelläni toisenkin kerran kertaamaan luennolla käytyjä asioita. Avasi kyllä paljon asioita, jotka ovat jääneet mietityttämään, kun koulussa ollaan käyty kaikki samat asiat läpi (opiskellut siis eläintenhoitajaksi Paimiossa, niin siellä koiran kehitystä ja koulutusta paljon opiskeltu). Suosittelisin luentoa kyllä aivan kaikille, jotka vaikka vasta harkitsevat koiran ottamista. Itselläni omia koira ollut vasta vajaan vuoden, mutta yleisesti koirakokemusta muutaman vuoden ajalta.
-Kiira Koskela

***************

Ensinnäkin kiitos, että kelloa ei vilkuiltu eikä vedetty koulutusta nopeasti loppuun sen mukaan. Harva kouluttaja on valmis joustamaan aikatauluista noin paljon! -Luento oli todella hyödyllinen ja itse toivon, että olisin tiennyt tästä luennosta jo ennen koiramme hankintaa (kysessä on perheen 1. koira, vaikka perheen isän lapsuuden perheessä on lapsena/nuorena on koiria ollutkin, mutta 20-30 vuotta sitten koiria kasvatetiin erilailla). -Onneksi paljon asioita on mennyt oman koiran kanssa oikein, mutta osa virheistä olisi tullut vältettyä tämän kurssin opeilla. Jos olisin kurssista tiennyt, olisin siinä tapauksessa osallistunut sille jo viime vuoden keväällä ennen pennun kotiin tuloa. Kuten luennon aikanakin todettiin, niin koiraharrastajien ja valitetttavasti joidenkin kouluttajienkin parissa liikkuvia vääriä ja vanhentuneita koulutusohjeita liikkuu jonkun verran (tai sitten yhtä ja samaa ohjetta tarjotaan eri viettien ajamalle koiralle eikä ohje sitten toimikaan). Vaikka itse ei niistä heti innostuisikaan, mutta kun sama asia tulee 3. tai 4. kerran vastaan, alkaa ajatella, että koulutusohje on ilmeisesti oikea, kun "kaikki sitä tuntuvat käyttävän".
Kiitos hyvästä kurssista, Ann-Mari Halén

***************

Luento oli todella hyödyllinen. Menee pitkä aika kaiken saadun tiedon sisäistämiseen. Vaikka meillä on jo viides rottis niin tosi paljon uutta ja hyödyllistä tietoa olen saanut luennolta ja myös kursseiltasi. Aika ei tullut kertaakaan pitkäksi, niin mielenkiintoisella tavalla osaat asiat selittää, ja mikä parasta aina kerrot myös perustelun asialle. Oli mukava kun sai esittää kysymyksiä, ja myös muiden kysymyksistä sai itselle monta hyödyllistä tietoa. Aivan varmasti tulen seuraavallekin luennolle. Kiitos Johanna !!!
Jaana Halme-Huhtala ja Tilda

***************

Kiitos tosi mielenkiintoisesta luennosta. Hetkeäkään ei tullut aika pitkäksi, vaikka istuimme niin kauan hallilla. Joka hetkestä sain oppia. Mielestäni luentosi oli selkeä ja ymmärrettävä, ulosantisi erinomainen. Aiheet, joita käsittelit olivat kiinnostavia ja mikä tärkeintä asioihin tuli perustelut. Nuo kolme eri oppimistapaa ja äänen käytön ja käsimerkkien ero oli myös mukavaa kuulla uudelleen, vaikka niistä A-kurssilla oli puhetta. Kunpa osaisin vain siirtää kaiken käytäntöön. Onneksi uusi kurssi alkaa tiistaina. Kysyit olisiko kannattanut tulla kurssille jo ennen koiran hankintaa. Kyllä varmasti, mutta näin, kun on jo vähän kokemusta, saa vielä ehkä enemmän irti luennosta. Meillä on ollut aiemmin kaksi Berniä ja tyttärellä Collie, joka jäi meidän hoitoomme, kun tytär lähti opiskelemaan. Harrastin TOKOa vanhemman Bernin kanssa, kilpailu-ura loppui doping-sääntöön, koiralla oli lääkitys epilepsian vuoksi. Leikkimielellä harrastus jatkui kuitenkin molempien koirien kanssa. Rally-tokoakin olen kokeillut muutamaan kerran. Kiitos vielä kerran!
Aila Heinonen

***************

Seitsemän tunnin seminaari kului nopeasti, johtunee varmasti kiinnostavista aiheista sekä ihmisten kysymyksistä omiin koiriinsa liittyen. Sain myös hyviä vastauksia omiin askarruttaviin kysymyksiini. Seminaari olisi ollut hyvä käydä jo ennen ensimmäisen koiran hankintaa, jonka sain viisi vuotta sitten Vaikka itselläni on jonkun verran kokemusta kouluajoilta koiriin liittyen, seminaarin aikana huomasin, etten ole tiennyt koirista juuri mitään ;) Kouluttaja oli selkeä ja helposti ymmärrettävä. Ja mikä parasta, hänen silmistään paistaa aito rakkaus koiriin, ei rahaan! :)
-Tiina Lenkkeri

***************

Luento olit todella hyvä! Ehdin olla luennolla vain 3h ja jäi todella paljon harmittamaan, että jouduin lähtemään kesken kaiken. Luennolla tuli todella paljon hyödyllistä tietoa ihan arkielämään liittyen. Lähdin luennolta todella paljon viisaampana. Pidin siitä, että luennolla käytiin paljon keskustelua ja jokainen kysyjä otettii huomioon. Haluaisin todella kovasti osallistua myös seuraavalle luennolle ja päästä kuulemaan koko luennon alusta loppuun. :)
Terveisin, Laura Punna

***************

Hei! Kiitos mahtavasta luennosta! Monen asian kohdalla tuli ahaa-elämys vaikka meillä on ollut 20 vuotta koiria eli Tahvo on meillä neljäs lansu. Kurssi oli hyödyllinen ja voisin osallistua myöhemmin myös siihen uudelleen. Kurssista olisi varmasti ollut hyötyä jo ennen ensimmäisen koiran hankintaa, eri asia on, miten sen olisi silloin pystynyt sisäistämään.
terv. Leena Kiili

***************

Heippa! Olin nyt toista kertaa kuuntelemassa luennon ja jälleen lähti matkaan uusia asioita ja oivalluksia. Pidän luennoissasi erityisesti siitä, että korostat koirien yksilöllisyyttä ja rotuominaisuuksia. Itse, kun harrastan ehkä hieman harrastuskentillä harvinaisempien rotujen kanssa, niin on kultaakin kallimpaa, että kouluttaja ymmärtää myös näitä ei palveluskoira/paimenkoira -rotuja. Oivalsin jälleen monta asiaa omista koiristani ja etenkin omasta käytöksestäni. Monta asiaa olisi koulutuksessa mennyt helpomman kautta, jos olisin kuullut tämän luennon noin 5 vuotta sitten, ennen ihka ensimmäisen oman koirani tuloa. Tosin kyllä tästä sai paljon hyötyä ja uutta puhtia kouluttamiseen tällainen keski-ikäisten koirien omistajakin. Luento kuulostaa todella pitkältä (7-8 tuntia!!), mutta aika tosiaan menee siivillä, koska tilaisuus on ehkä enemmänkin sellainen keskusteleva ja osallistava kuin mikään perus kuunteluluento. Saattaa hyvinkin olla mahdollista, että osallistun luennolle vielä kolmannenkin kerran.
Kiitollisina luennosta ja treeneistä Elina Mikkola ja kaksi onnellista vinttikoiraa

***************

Hei luento oli loistava! Ehdottomasti niille, jotka ovat aikeissa ottaa koiran elämäänsä, sekä haluan itse ehdottomasti osallistua uudestaan. KIITOS :) Sari Pitkänen

***************

Luento oli hyödyllinen ja suosittelen niilkekkin ketä on vasta hankkimassa koiraa. Osallistuisin uudestaan.
Elli Pitkänen

***************

Kiitos runsaasta tietopaketista! Toivon, että olisin käynyt seminaarissa ennen koiran hankintaa, mutta olen iloinen, että kävin tässä vaiheessa, kun pennulla on ikää reilut 4 kk ja A-tottelevaisuuskurssi on takana. Uskon, että sekä seminaarista että koiran ohjatusta kouluttamisesta on hyötyä kaikille koiranomistajille. Seminaarin kesto on niin pitkä ja sisältö niin runsas, että seminaarin voisi mielestäni jakaa kahdelle päivälle. Itse olisin jaksanut kyllä hyvin, mutta nuoremmille osallistujille seminaari oli liian pitkä, vaikka kiinnostus aihetta kohtaan oli suuri. Kuitenkin olisi hyvä, että myös koiraperheiden lapset (ainakin yli 10-vuotiaat) osallistuisivat seminaariin ja saisivat tietää, millainen otus siellä kotona oikein asustaa. Tällä tavoin sisältöä voisi myös vähän sulatella ja kysymyksiä tulisi vielä enemmän :) On myös hyvä kuulla toisten kommentteja ja kysymyksiä, sillä niistäkin oppii. Taidan merkata seuraavan seminaarin päivämäärän jo kalenteriini, kun en tällä kertaa voinut olla loppuun asti. Kommenttisi saksalaisten ja suomalaisten eroista koirankasvattajina oli todella mielenkiintoinen.
Tiina Gustafsson ja Pontus, perheen ensimmäinen koira, kääpiösnautserin ja bichon havanaisen yhdistelmä

***************

Kiitokset hienosta luentopäivästä! Luento oli mielenkiintoinen ja helposti seurattava. Papperimateriaalia ei välttämättä tarvitse olla valmiina. Itse tein kyllä omat muistiinpanot jotta jälkeenpäin on helpompi muistutella asioita mieleen. Luennolle kannattaisi ehdottomasti osallistua jo ennen pennun hankintaa ja viimeistään heti kun pieni pentu on taloon saapunut! Kertaus on ihmisilläkin opintojen äiti. Samantyyppisen luennon voisi hyvin käydä uudelleen kuuntelemasta vaikkapa vuoden päästä sillä vanhemman koiran kanssa on taatusti noussut mieleen uusia kysymyksiä joita pentuvaiheessa ei vielä niin tullut pohdittua. En ole yksin ajatukseni kanssa kun totean että tämä koirakoulu on ehdottomasti paras koirakoulu jossa olen ollut. Aiempien kokemukseni pohjalta ihmettelen yhä, miksi edes lähdin vielä kokeilemaan. Kai sitä piti katsoa kertooko kolmaskerta sen kuuluisan toden ja niin se toden totta teki. Kyllä kannatti tulla kokeilemaan! A-kurssi on nyt suoritettu, jatkokurssia juuri käydään ja B-kurssikin on valmiiksi maksettu.
Onni ja onnelliset omistajat Auli ja Jarno Arvola

***************

Kiitos todella laajasta ja kattavasta luennosta. Itselläni kohta kolme vuotias koira, joka on ensimäinen koirani, minkä koulutuksesta olen vastuussa. Kyllä olisi ollut TODELLA hyödyllistä osallistua luentoon jo ennen koiran hankintaa. Ja sitten uudestaan koiran tulon jälkeen. Olisi voitu säästyä monen monituiselta ikävältä tilaanteelta ja alusta asti ymmärtää koiraa sekä auttaa sitä ymmärtämään meitä paremmin. Minut nähdään luennolla varmasti vielä toiseen kertaan :)
Satu Nummi

***************

Käymme parhaillaan A-kurssia ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä saamaamme oppiin ja haluamme jatkaa aloitetulla tiellä. T. Auli Arvola

***************

Tiina Gustafsson kirjoitti 9.8.2013 kello 16.05: Hei Johanna!
Kiitos erittäin opettavaisesta ja hyvästä kurssista!

***************

Moikka!
Kiitos tosi paljon meneillään olevan pentukurssin opeista, hienosti on jo opittu ja mielellään opitaan vielä lisää!
Ystävällisin terveisin Anu Laaksonen ja borderipoika Pate

***************

Seminaaripäivä oli meille todella antoisa ja olenkin jo muutamalle ystävälle suositellut, että kannattaa ehdottomasti osallistua. Opimme paljon uutta ja toivottavasti osaamme myös kotioloissa hyödyntää kaikki opit. :)
Terkuin Veera Uusikartano, Marko Virtanen ja Myy

***************

Kiitos Johanna antoisasta seminaaripäivästä 27.4.2013. Lähes kahdeksan tuntia kului uskomattoman joutuisasti. Asia oli mielenkiintoista. Mukavaa oli myös kuulla muiden koiranomistajien kysymyksiä ja kommentteja. Suosittelen kaikille koiraihmisille! terveisin Kirsi Vuorio

***************

Seminaari oli täyttä asiaa ja etenkin koirien elekieli, murkkuiän temppuilut sekä laumahierarkia-osuus kiinnostivat itseä tällä hetkellä ehkä eniten, lauman viimeisin tulokas kun on aikuistumassa. :) Ehdottomasti suosittelen ja varsinkin pennun juuri hankkineille! Saara Takala

***************

Hei Johanna, Kiitos tämän päiväisestä seminaarista! Se oli erittäin hyödyllinen ja opin paljon uusia asioita, todellakin suosittelen tätä jokaiselle koiran omistajalle + kurssejasi (olen käynyt vasta yhden tunnin mutta se on riittänyt, niin positiivinen fiilis on jäänyt). -- Odotan tulevia tunteja innolla tietäen että opin taas paljon uutta :) Kiitos! Terv. Niina Toivonen ja Rocky

***************

Kiitos seminaaripäivästä! Selkeästi jäsennelty luento valaisi hyvin A-kurssin harjoitteiden tarkoitusperiä ja koiran kehitysvaiheita. Tämä olisi pitänyt ehdottomasti kuulla ennen koiranpennun hankintaa –olisi voitu välttyä monilta kauaskantoisilta typeryyksiltä. Lohdullista on, ettei peliä ole kokonaan menetetty, ja jotain on tullut tehtyä viisaastikin. Eleiden käyttö ihmisen ja koiran välisessä arkisessa kommunikaatiossa herätti erityistä kiinnostusta. Aiheesta olisi kiva kuulla tai nähdä vaikkapa live-esityksenä lisää. Heidi Jurkola

***************

Luento oli hyvä asioiden mieleenpalautus. Osa asioista oli entuudestaan tuttuja, mutta itse ainakin pohdin asioita suhteessa omaan nykyiseen koiraani, joten on se taas eri tilanne silloin. Oli luennossa uutta tietoa mm susien laumakäyttäytymisestä, joka on mielestäni tervetullutta tietoa ja muistuttaa siitä että koira on koira ja käyttäytyy kuin koira. Kiitos paljon. Satu Hakamäki

***************

Seminaari oli oikein kattava, hyödyllinen, ja paljon asiaa sisältävä!!!! Johanna loistava puhuja, jota todella jaksoi kuunnella, ja joka aina tiesi mihin jäi, vaikka miten paljon puhuttiin ja kyseltiin välissä. Olen jo suositellut sitä muillekin. Ainut mikä minua harmitti, niin olisi pitänyt osallistua tuohon jo aiemmin :) vaikka koirani onkin vasta 4kk , tietysti se oli nytkin mielettömän hyvä ja myös ystävälleni, jonka koira on viisi vuotias,mutta olisin ollut viisaampi jo aiemmin monessa asiassa. Mia Saarinen

***************

Kiitos erinomaisesta luentopäivästä! Luento oli täynnä tietoa, todellisen asiantuntijan pitämä. Sujuva ja selkeä esitys, josta sai paljon uutta tietoa, mutta myös tarpeellista päivitystä 90-luvulla saatuihin oppeihin. Suosittelen ehdottomasti kaikille - niin pennun omistajille, koiran hankintaa suunnitteleville kuin myös aikuisen koiran omistajille. terv. Sirkka Latva-Mantila

***************

Hei! Kiitos itsellesi! Kyllä huomaa, että olet todellinen ammattilainen ja aivan omassa työssäsi! Asiasisältö oli loistavaa - - Ystävällisin terveisin, Erja Funck

***************

Upea ja antoisa päivä. Paljon uutta tietoa tuli. Tämä koulutus on tarpeen kaikille koiranomistajille ja varsinkin jos talossa on pieni pentu tai pennun otto on harkinnassa koulutus on pakollinen niin tärkeitä asioita tuli ilmi ja kun ne tietää ajoissa säästyy monelta turhalta asialta. Tämä kurssi on käytävä vielä uudelleen kaikkea ei pysty ammentamaan kerralla. Johannan esitys aivan upea 8 tuntia ilman minkäänlaisia muistiinpanoja. Hän tietää mistä puhuu. Terveisin Ramona Ylinen

***************

Hei! Seminaari oli hieno. Kiitos. Olin siis ollut kerran aikaisemmin kuuntelemassa koiran kehityksestä ja kasvatuksesta. Mutta paljon tuli uutta asiaa. Ja oli hyvä kerrata samojakin asioita, sillä en voi muistaa kaikkea mitä yhden päivän aikana tulee esiin. Toisaalta hienoa olisikin jos voisi saada saman tietopaketin pienemmissä erissä. Ehtisi välillä sisäistää jo kuultua. Nyt osa hyvästä ja tärkeästä putoaa pois muistista, kun uutta tulee lisää nopeassa tahdissa. Esitetyt kysymykset olivat tärkeitä, sillä samantapaisia ongelmia on itselläkin koirien kanssa kuin muillakin. Tällä kertaa oli enemmän pennun kehityksestä ja kasvamisesta. Se oli erittäin valaisevaa, sillä en itse ole päässyt näkemään pennun kehittymisen vaiheita syntymän jälkeen. Ymmärrän nyt enemmän koiran kehittymisestä nuorena ja aikuisena, koska sehän on jatkumoa pentukaudelle. Pentu on pieni niin vähän aikaa, kun se 7-8 viikkoisena tulee kotiin. Paljon on siis tapahtunut jo ennen sitä. Seminaari antoi taas lisää uskoa omalle koiran opettamiselle. Ymmärrän taas koirieni käyttäytymistä paremmin.
Kiitollisin terveisin Päivi Haavisto

***************

Hei Johanna, mielelläni jaan palautetta päivästä ja sen annista palauteosiossanne. Päivä antoi minulle paljon tietoa ja ajateltavaa tuon nelijakaisemme hyväksi. Sinua on monelta taholta suositeltu ja voin nyt itsekin liittyä noiden suosittelijoiden joukkoon - kiitos.
t. Marja Ruusu ja Fia

***************

Mää tykkäsin seminaarista tosi pajon ja aika siellä kului kuin siivillä. Paljon hyödyllistä asiaa ja tyyli jolla sä asiat kerrot on niin helppo vähän "hölmömmänkin" ihmisen ymmärtää :) eniten pidin siitä kun seminaarissa sai kysellä niin paljon omista "ongelmista" ja muutkin siinä sitten saivat ratkaisuja näihin asioihin. Ja ihan on niinku valtavan uskomatonta miten joku voi puhua noin paljon oikeeta asiaa kuin kirjasta lukisi mutta sieltä päästähän ne kaikki tuli :) Mahtava seminaari kaikenkaikkiaan ja kyllä, voisi hyvin tulla uudestaan... Hyödyllisten tietojen lisäksi sielä oli myös kivaa. Kiitos! :)
Terv. Janina Heino

***************

Heippa! Viikon jälkeen Taavi on rauhoittunut entisestään. Pääsemme jopa jo välillä koirien ohi ilman suurempaa hepuli kohtausta! :) Edistystä on myös tapahtunut meidän välisessä suhteessa --
Suuri kiitos kattavasta kurssista!
Terveisin Asta Saarinen ja Taavi

***************

Täytyy kyllä sanoa, että on ihana palata koirakoulun kursseille pitkästä aikaa. Tullaan Espoosta asti ja siksi talvisin kun on pimeää ja huonoja ajokelejä olen vastentahtoisesti turvallisuus syistä pitänyt talvitaukoa koirakoululta. Eihän siitä mitään tule jos ei mitään tee koirien kanssa niin päätin kokeilla viime talvena pääkaupunkiseudun koirakouluja, mutta eihän ne olleet mitään tähän verrattuna. Jo pelkkä sivujen kahlauksessa tuntui ettei vastaavaa ja yhtä ammattitaitoista koirakoulua löydy meidän alueelta. Sitten kun löytyi sellainen, jota voisi kokeilla niin eihän se nyt kuitenkaan miellyttänyt. Johannan koirakoulussa parasta mielestäni on juuri tunnelma ja tekemisen meininki. Ohjaaja keskittyy kaikkiin koiriin ryhmänä ja yksilöinä, mikä on älyttömän hyvä. Saat henkilökohtaista ohjausta vaikka olisit isommassakin ryhmässä, koska suurimmaksi osaksi harjoituksia tehdään yhtäaikaa ja ohjaaja ehtii kiertämään jokaisen läpi. Ja tietysti suunsa kun aukaisee niin aina saa vinkkejä. Ettei siis kannata itsekseen hammasta purra, että miksei tämä nyt meinaa onnistua, Johanna kyllä kerttoo mistä kenkä puristaa! Lisäksi koirakoulun vahvuus on asiantuntevuus niin monista eri koiraroduista. Näin syrjähyppyjä tehneenä sitä tietää ettei riitä, että osaa opettaa treenitehtäviä vaan on tiedettävä myös koirarodun ominaispiirteet ja esim. rajoitteet. Tässä koirakoulussa etusijalla on koirien ja ihmisten hyvinvointi ja terveys. Kiitos Johanna!
Terkuin Riitta Koskinen, Fiti ja Yoda

***************

Reea Salokanta: Ihan mahtavaa, että Johanna viitsii järjestää ylimääräisiä treenejä meille. Ja tietty kaikille koirakoulun koirakoille! Kiitos Johannalle! Koirakoululla tulee kyllä kotoinen olo :)

***************

Hei,
Tänä aamuna harjoiteltiin aamulenkillä luoksetuloa ja seuraamista sekä tien ylityksissä odottamista, joka onnistui tänään huomattavasti paremmin kuin yleensä lenkeillä.
t.Marika Villa ja Shiba (Perustottelevaisuuden Jatkokurssin 1. harjoituskerran jälkeen)

***************

Kiitokset vielä näin jälkikäteen arkitottis A-kurssissta. Saimme paljon vinkkejä millä jatkaa Pennin kanssa eteenpäin (vaikka niedillä onkin pieni "murrosikä")
t. Johanna Järviniemi

***************

Hei Johanna!
Ei olisi vielä puoli vuotta sitten uskonut, että tässä mennään, nimittäin ensimmäisissä agilitykisoissa, vaikkakin epävirallisissa. Leevin kontakti koulutuksen ansiosta on parantunut huimasti, ja se on vaikuttanut myös muualla arjessa(jos lähellä ei ole muita uroksia!) Tässä jälkimmäisessä meillä on vielä kohtuullisesti hiomista.
Luotamme koko laumamme kanssa niin kovasti koulutukseesi, neuvoihisi, asiantuntemukseesi, puolueettomuuteesi ja kokemukseesi, että oksat pois.
Operantti ehdollistaminen on ollut ensisijaisen tärkeää koulutettaessa niin Leeviä kuin Bellaakin agilityn alkeisiin ja muihinkin kontaktiharjoituksiin, joita olemme tehneet sekä johdollasi koirakoulun ryhmässä, että kotiläksyinä. Jos jotain asiaa emme ole heti hoksanneet, et ole hermostunut, vaan jaksat aina kannustaa ja kuten olet todennut: ahneella on tottelevainen loppu! :D
Epäviralliset agilitykisat olivat ensikertalaiselle erityisen jännittävät ja ihmettelin oikein miksi ilmoittauduin. Mutta: tulos olikin päinvastainen, Leevi yllätti minut, ja varmasti itsensäkin ja sijoituimme molemmissa luokissa: Startti A ja Mölli A -luokissa toiseksi!
Tämä oli jo Mölli-luokan sijoittumisen jälkeen jo itkun paikka ja tippa linssissä pokkasin palkinnon suurta mielihyvää koiraani kohtaan tuntien<3 . Kisat olivat todella hyvin järjestetty ja nimenomaan se, että kaikki ei ollut niin virallista vaan lämpimästi otettiin vastaan ja kannustettiin vielä jälkeenkin päin teki itseluottamukselle terää!
Tulemme jatkossakin osallistumaan innokkaina treeneihin, ja mitä tahansa jaksat järjestääkin tiimisi kanssa! Maanantaina nähdään!!!
parasta sinulle, tiimillesi, laumallesi ja koirakoululle toivoen, Leevi, Bella, Viivi, Torsti ja Sanna

***************

Heipä, tykättiin Jarpin kanssa kurssista. Paljon oli aloittelijoille uusia asioita, välillä olin huomaavinani että koira oppii helpommin kuin minä. Lisää vaan treeniä molemmille.
T.Virpi

***************

Heippa! [Teho]Kurssista oli minulle meidän laumasta eniten hyötyä (ja koirilla oli varmasti ihan huippua, kun sai herkkuja niin paljon. :D ). Itse huomasin nyt ihan käytännössä sen kuinka paljon se oman vartalon suunta, asento ja käsien liikkeet vaikuttavatkaan koiraan. Ainahan sen on "tiennyt", mutta nyt vasta se jotenkin konkretisoitui. Odotan jo innolla seuraavia tehokursseja, jotta saa taas lisää ahaa-elämyksiä ja uutta potkua agiliitämiseen! Kiitos siis tuhannesti, nyt jaksaa taas pienten vinttikoirien kanssa harrastaa uusien oivallusten myötä! Ja toivottavasti kehittyä huimasti! :)
Terveisin Elina, Capo ja Cata

***************

Heippa, Ehdottomasti suosittelen. Tekniikkatreenit tulee aina tarpeeseen. :-) On todella mahtavaa, kun jaksat nähdä meidän vakiryhmäläisten eteen näin valtavasti! Melkeen toivoisin ihan kunnon kurssiluontoisesti tekniikoiden opettelua, eli esim. käytäisiin pienessä ryhmässä kaikkia tekniikoita läpi. Hinta tietenkin kalliimpi kuin normaalit kuuden kerran kurssit, mutta uskon että kysyntää olisi. Me ainakin ilmottaudutaan heti, jos kyseistä kurssia alkaisit pitämään. :-)
Terveisin, Saana

***************

Tästä [tehokurssista] on nyt pakko antaa sen kaltainen palaute, että sen lisäksi, että oppi oli tehokasta, niin vatsalihakset oli nauramisesta viikon kipeinä :). T: Anja

***************

Minä ainakin olen oppinut paljon uutta näistä ohjaustekniikkakursseista. Helpottaa paljon omaa radalla liikkumista, kun on harjoitellut monia erilaisia tapoja ohjata koiraa :) - Toni

***************

Heippa,
Ehdottomasti suosittelen. Tekniikkatreenit tulee aina tarpeeseen. :-) On todella mahtavaa, kun jaksat nähdä meidän vakiryhmäläisten eteen näin valtavasti vaivaa! Melkeen toivoisin ihan kunnon kurssiluontoisesti tekniikoiden opettelua, eli esim. käytäisiin pienessä ryhmässä kaikkia tekniikoita läpi. Hinta tietenkin kalliimpi kuin normaalit kuuden kerran kurssit, mutta uskon että kysyntää olisi. Me ainakin ilmottaudutaan heti, jos kyseistä kurssia alkaisit pitämään. :-)
Terveisin, Saana

***************

Minä ainakin olen oppinut paljon uutta näistä ohjaustekniikkakursseista. Helpottaa paljon omaa radalla liikkumista, kun on harjoitellut monia erilaisia tapoja ohjata koiraa :)
- Toni

***************

Veera Lempiäinen laskeskeli heidän perheen säästäneen liki 1000 euroa vuodessa hankkimalla koiranruoat Turun Seudun Koirakeskuksesta.

***************

Oltiin lauantaina dallujen erkkarissa. Ninja VSP (+näyttelyn parhaat liikkeet erikoispalkinto) ja saatiin erikoismaininta hyvästä handlerina toimimisesta. Kiitos sinun oppien! Picassolle tämä oli eka pentunäyttely (PU2, koko näyttelyn paras pää, parhaat liikkeet 2)!
Erica Nyman

***************

Kiitos vielä tämän vuoden treeneistä, vinkeistä ja opastuksista! Pitkästä aikaa olen taas ihan täpinöissäni agilitystä, enkä malta odottaa seuraavia treenejä! :)
Terkuin Elina

***************

Hei,
Kiitos A-kurssista ja kannustavasta opetustyylistä! Ehdottomasti kannatti kuunnella Laineen Pirkon suosituksia hyvästä koirakoulusta :) -- Ilmoitin sunnuntaina meidät jatkokurssille ja B-kurssille ilmoitan heti, kun kurssi on sopivana päivänä sopivaan aikaan.
Aurinkoisin kevätterveisin
Marja ja Cessi

***************

Olemme Bamsen kanssa parhaillaan A- kurssilla, jossa käymme perjantai- iltaisin. Mielestäni A-kurssitarjonta on ollut loistavaa, joten tuntui luonnikkaalta jatkaa "opiskelua" seuraavallekin asteelle.
Terveisin, Katja Varpe

***************

Kiitos todella kattavasta koulutuspäivästä! Päivä oli rytmitetty hyvin ja asiat etenivät varsin loogisesti. Kyllä oli koulutuksen jälkeen hyvä lähteä hakemaan pentu kotiin, ja aivan loistavasti on alkanut Sulolla yhteiselo Onnin kanssa! Onni on huolehtivainen ja lempeä isoveikka eli aivan kuten koulutuksessa kerroit. Ihan tässä liikuttuu kun koirien yhteiselon alkumetrejä seuraa! Kiitokset tuhannesti kaikista hyvistä neuvoista ja nähdään taas treeneissä! :)
/Leena vyyryläinen

***************

Moi Kiitos eilisestä, oli tosi mukavaa ja paljon tuli uutta ja moneen asiaan sai vahvistuksen että on tehnyt oikein, tai ainakin yrittänyt :) .Ja 7 tuntia meni nopeasti.
Anne rikberg

***************

Seminaarin sisältö oli mielestäni monipuolinen. Opin paljon uutta ja sellaista, mitä en ole kuullut tai lukenut mistään muualta. Koska olen myös melko kriittinen uuden tiedon suhteen, niin joitakin asioita pitää vähän "mutustella" jotta ne tulisi hyväksytyksi. Toimin koirien suhteen maalaisjärjellä ja aina ihmetellyt kaikkea "vouhotusta" mikä koirakoulutusideologioissa on. Luento oli hyödyllinen, tosin tietoa tuli niin paljon, että osa varmaankin unohtuu, vaikka tein muistiinpanoja. Kaikkea ei voi sisäistää näin yhdellä kertaa. Kokonaisuus sopii hyvin vasta-alkajillekin. Ehkä luento pitäisi kuulla uudestaan, jolloin uudet asiat on helpompi sisäistää. Voisin hyvin suositella luentoa koiranhankintaa vasta suunnittelevalle.
T: Päivi Haavisto

***************

Hei ja kiitos hyvästä seminaarista! Paljon tuli ainakin itselle uutta asiaa. Meillä oli ennen Oskua Rottweiler-uros. Osku ja nyt jo edesmennyt Topi ovat luonteeltaan täysin erilaisia (niin kuin nyt Cairn ja Rotikka toisistaan eroavat). Seminaarissa käsiteltiin asioita, jotka selittivät hyvin eri rotujen välisiä eroja ja käyttäytymistä. Luento oli selkeä, ja suosittelisin sitä vasta-alkajillekin. Parasta oli, kun oli mahdollisuus esittää kysymyksiä sellaisista asioista, jotka itselle ovat ajankohtaisia. Jos jotain toivoisin lisää, niin ehkä jotain yhteenvetoa (esim. handoutit) luennosta.
t. Hanna Nori

***************

Kovasti tykkäsin ja itselle oli hyödyllinen. Kumpa vain muistaisi kaikki jutut... ;)) Päivä on kyllä tosi pitkä, joten olisiko aihetta jakaa tämä tulevaisuudessa kahteen osioon? Näin ollen ensimmäinen osio olisi pentua harkitsevalle ja juuri pennun ottaneille + muut kiinnostuneet, ja toinen osio sitten jo ehkä koiria käsitelleille, enemmän ehkä jo ongelmatilanteille?? En tiedä, mutta tällainen ehdotus tuli mieleen. Ihmettelen vielä hienoa kykyäsi puhua kiinnostavasti tunti tolkulla =))) Ihana luento!
terkuin Maria Sällylä-Peltola

***************

Luennon sisältö oli erittäin monipuolinen, kiinnostava ja hyödyllistä tietoa tuli paljon! Uutta asiaa tuli paljonkin, ainakin ekan koiran omistajalle, vaikka koirakirjoja on luettukin. Kysymyksien kautta uutta tietoa varmasti saivat myös kokeneemmat koirailijat. Kokonaisuus oli hyvä vasta-alkajallekin, tosin viettiasiat jäivät vielä askarruttamaan, koska ne tulivat luennon lopussa aika nopeasti, mikä johtui tietenkin ajan puutteesta. Suosittelisin luentoa aivan ehdottomasti kaikille koirien omistajille jo ennen pennun saapumista tai ainakin heti sen jälkeen! Monessa kohtaa tuli itselle mieleen, että tämä tai tuo asia olisi pitänyt tietää jo aiemmin, vaikka meidän Helmi onkin vasta 14 viikkoinen. Päivä oli pitkä ja vaikka asia oli todella todella mielenkiintoista, loppua kohden rupesi väkisinkin väsyttämään ja keskittyminen hieman herpaantumaan. Mieleen tuli ajatus, että voisiko olla 2 eri luentoa: toinen suunnattu koiraa hankkiville tai tuoreille koiranomistajille ja toinen luento kokeneemmille koiranomistajille, niin sisältöä voisi jaotella sen mukaan ja päivä ei venyisi (ehkä) ihan niin pitkäksi. Hyvää oli myös tapasi kysyä kuuntelijoilta kysymyksiä ja herätellä näin ihmisiä pohtimaan itsekin asioita ja rohkaista osallistumaan keskusteluun. Ja hyvää oli tietenkin mahdollisuus esittää kysymyksiä. Vuorovaikutteisuus siis toimi hyvin. Oli erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen luento! Kiitos!

***************

Hei, Seminaari oli todella monipuolinen ja hyvä. Saimme paljon käytönnön vinkkejä kasvatusprosessia varten. Lähinnä jäi harmittamaan miksemme ole osallistuneet kurssille ja luennolle jo aikaisemmin, kun Onni oli pienempi ja sosialistamisvaihe päällä. Nyt tuntuu, että uuden opettelu ja asioihin totuttelu hiukan hankalampaa. Siksi suosittelen, että kurssille ja luennolle olisi parasta osallistua koiranhankintaa suunnittelevalle tai viimeistään siinä vaiheessa kun pentu on tullut kotiin.
Eeva Mäki

***************

Hei! Kiitos mahtavasta luennosta, aika kului siivillä. Vaikka kesken jouduin lähtemäänkin. Sain todella paljon uutta tietoa päivän aikana ja sisältö oli monipuolista. Sain vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin, vaikka niitä en edes ääneen tuonut julki. Koiran koulutus ja hankkiminen oli minulle uutta ja sain tietää luennolla koiran käyttäytmisestä ja koirasta paljon, mitä aikaisemmin en edes tiennyt. Minusta luento sopii kaikille, varsinkin niille jotka ovat hankkimassa koiraa, tai pieni pentu on jo kotona.
T. Taina Toivonen

***************

Hei Johanna, Päivä oli mahtava ja kaikinpuolin todella hyödyllinen. Suuret kiitokset sinulle! Olet todella hyvä puhumaan ja kaikille ensi-omistajille tämä luento pitäisi olla pakollinen! :-) Sain todella paljon irti ja harmitti että joudun lähtemään etuajoissa n. 17-aikaan. -- Siis, tarjosit meille todella paljon ja selkeästi kerrottua hyvää tietoa! Kiitos! :-)
Terveisin Linda Sjöholm

***************

hei johanna, olin kyllä todella positiivisesti yllättynyt seminaarista. :) tietoa tuli paljon ja myös paljon uutta opin ja ymmärsin. todella hyödyllinen seminaari jokaiselle koiranomistajalle ja siihen suuntaavalle. oli myös hyvä, että vaikka päivä oli pitkä, sai kysymyksiä (ehkä tyhmiäkin) esittää ja jaksoit kärsivällisesti vastailla. on myös hyvä tavata muita koiraharrastajia ja kuulla heidän eteen tulleista ongelmista ja ratkaisuista. erittäin hieno seminaari, uskon kyllä tulevani tulevaisuudessakin osallistumaan :)
t: tanja anttila

***************

Yhteenveto unohtui. Kaikki kerrat ovat siis olleet erittäin hyödyllisiä ja sille, miksi jotain tehdään tietyllä tavalla, on saanut teoriapohjaa. Kaikista tunneista on oppinut jotain uutta ja osaaminen kyseiseltä osa-alueelta on syventynyt. Jos pitää valita suosikki, olisi se ohjaustekniikka antoisuutensa takia :)
Miisa

***************

Ainakin meille kurssistä oli hyötyä. Hyviä käytännönharjoitteita! Opin toimimaan johdonmukaisesti tilanteissa sekä saatiin rutiinia niihin tilanteisiin jotka olivat meille hankalia juttuja. Ehdottomasti suosittelen uusimaan tämän kurssin :)
Johanna P

***************

Meille todella hyödyllinen osallistumiskerta. Muihin kokemuksiin verrattuna tällä kurssilla vaikutti olevan rennoin meininki ja se auttoi oppimista ainakin omistajan osalta merkittävästi. Hämmentävän hienoa on se, että kouluttaja antaa niin täsmällisiä ohjeita että niitä noudattamalla onnistuu väkisinkin. :)
Paula

***************

Hei Kiitos Johanna arkakoirakurssista! Olen käynyt Iineksen kanssa aiemmin [muualla] pentuleikkikoulussa, pentutottelevaisuuskurssilla ja naksutinkurssilla, mutta vasta tämä kurssi tuntui oikeasti vastaavan tarpeisiimme. Tunnelman rauhallisuus koko kurssin ajan auttoi ymmärtämään, miten tärkeää on, että itse pysyy joka tilanteessa rauhallisena. Iineksen kanssa erittäin hyödyllisiä harjoituksia olivat kaikki, ja sain monta vinkkiä, jota koitan nyt toteuttaa arjessamme. -- eli kiitos siis tosi antoisasta kurssista!Yritän yhä paremmin lukea Iinestä eri tilanteissa ja toimia ennakoiden...
t-Tarja, Tommi ja Iines

***************

[Kisakoulutus] Siinä saa monipuolista palautetta omasta ohjauksesta, omasta eläytymisesta, liikkumisesta kokonaisuuden suhteen, koiran selviytymisesta liikkeistä, niiden sopivuudesta. Ajatuksia, näkemyksiä ja parannusehdotuksia monelta eri henkilöltä. Riippuu tietenkin missä vaiheessa kunkin ohjelma on, mutta uskoisin tämän tuovan myös itsevarmuutta ja tarkkuutta ohjaajan ja koiran väliseen työskentelyyn. Minusta koulutus oli hyvä ja mielenkiintoinen tilaisuus, jossa todella paneuduttiin rauhassa kunkin koirakon esityksiin.
Terkuin Virpi S

***************

Jälleen hyvä teoria alussa, jossa sai vastaukset kaikkiin mielessä olleisiin kysymyksiin. Koirakoiden koreografioiden läpikäymisessä meni aika kauan aikaa, mutta esiintymisen harjoittelusta ja toisten kommenteista oli toisaalta paljon hyötyä. Melkein valmiin koreografian hiomiseen tämä soveltuu varmasti parhaiten: Virpin ja Otson tanssiin tuli paljon ideoita katsomosta. Alkutekijöissä olevan koreografian kommentoiminen on vaikeampaa, koska se ei ole lopullinen ja vaihtoehdot ovat enemmän auki, eli periaatteessa mikä vaan käy.
Miisa Laukka

***************

Kisakoulutus oli hyödyllinen ja kiva. Mukavaa oli, että osallistujat olivat enemmän tai vähemmän tuttuja. Ideoita ja kommenteja sai paljon enemmän kuin jos olisimme olleet ihan vieraita toisillemme
T: Virpi U.

***************

Moi! Oli oikein mukava koulutus! Teroria-osuudella aukesi monta aiemmin askarruttanutta asiaa, joita ei oikein perusreenien yhteydessä ole ehtinyt selvitellä. Myös tuli paljon sellaista tietoa, jota ei ole edes aiemmin osannut kaivata. Sopivan pieni ryhmäkoko mahdollisti myös tehokkaan yksilöllisen ohjauksen, ja toisaalta muiden tekemisen tarkka seuraaminen edistää oman suorituksen analysointia ja oppimista. Valitettavasti myöhäinen ajankohta pakotti lähtemään ennen aikojaan, kun koko lauantai oli töitä. Toisaalta suorastaan ihmetyttää, miten jaksat kaiken muun koirakoulutoiminnan oheella antaa näinkin tehokasta koulutusta ilmaisena yötyönä :) Kiitos kovasti! Jatkossakin olemme erittäin kiinnostuneita vastaavanlaisesta koulutuksesta (kunhan aikataulut vain antavat myöten) :)
T. Olli & Nuutti

***************

Koulutus oli todella hyvä. Mullekin napsahti kaikki asiat kohilleen. Eikä jäänyt mitään epäselvyyksiä. Teoria osuus oli hyvä ja käytännön harjoittelu oli kans oikein hyvä. Varsinkin tämä yksinään tanssi oli kokemuksena aikas huvittavaa, mutta sekin oli opettavainen koska huomasi, että niin kannattaa todellakin tehdä! Lisää tälläisiä koulutuksia!
Reea Salokanta

***************

Rally-tokokurssi vastasi odotuksiani, ja sinne oli kiva tulla
T: Virpi Ullakonoja

***************

Hei. Ehdottomasti hyödyllinen ja mukava kurssi. Jatkokurssia odotan ehdottomasti. Meillä ainakin Helmin kanssa vielä paljon opittavaa...
Sari Heininen

***************

Hei, jumppakurssilla sai varmasti alkeisharjoitusta ainakin koiratanssiin tai muuhun sellaiseen toimintaan. Vaikka olimme mukana vain 4 kertaa (voisin olla korvausjonossa vielä jonkun aikaa), opimme molemmat taas jotain uutta. -- Edistystä on tapahtunut kummallakin :)
Pirkko

***************

Moi, Harmillisesti Picasson jalka vaivasi suurimman osan kurssia, joten emme varmaankaan saaneet kurssista ihan kaikkea irti. Paljon kuitenkin tuli uutta tietoa ja meille suurta hyötyä antavat varmasti erityisesti venytysohjeet. Ja suurta osaa liikkeistä voidaan jatkossa harjoitella kotona--En olisi osannut tulla jumppakurssille ilman sinun vinkkiäsi, joten kiitos, että vinkkasit. Olen huomannut, että Picasso on hieman kömpelö ja vartalonhallinta vielä ainakin vähän hakusessaan. Tämä kurssi antoi ohjeita "paikallistaa" Picasson ongelmakohtia kuten että Picassolla on oikea kylki hieman jäykempi kuin vasen ja kuinka "korjata" tämä. Kaikenkaikkiaan kurssi oli meille hyödyllinen ja meillä oli kivaa, kuten aina koirakoulun kursseilla on ollut! Voisin ajatella osallistuvani samanlaiselle kurssille jatkossakin pennun kanssa.
Terv. Erica

***************

Moi, hyvä kurssi! Sisälsi sekä tietoa että käytännön harjoituksia, joita on mahdollista toteuttaa myös kotikonstein. Kahden ammattilaisen yhteistyö oli toimivaa ja hyvä idea! Kaiken muun lisäksi kurssilla oli hauskaa ja rento tunnelma. Koiran mielestä oli huikean kivaa kun sai "temppuilla" koko tunnin.
Kaisa Jokela

***************

Moikka, meillä tykättiin tosi paljon jumppakurssista, erityisesti kun isoa osaa harjoituksista ei pystynyt toteuttamaan kotona, niin pääsi sitten ohjatussa ympäristössä :) --kokonaisuudessaan kiva kurssi ja hyvää liikuntaa myös omistajalle ;)
t:Sonja Storm ja Masi

***************

Kurssilla on oppinut hyviä vinkkejä, joita voi toteuttaa myös vanhemman koiran kanssa.
Timo Keronen

***************

Jumppakurssin pitäisi olla pakollinen kaikille harrastuskoirille ja niiden ohjaajille. Ainakin kaikkien näiden liikunnallisten vauhtilajien jokaisen alkavan kurssin ensimmäinen kerta voisi olla nimenomaan verryttelyyn ja lihashuoltoon keskittyvä jumppatunti ja sen suorittaminen "pääsykoe" itse kurssille! Lihashuollon tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa ja monet korjaavatkin sitten sattuneita vahinkoja tai opittuja virheellisiä liikeratoja pitkään jälkikäteen.
Anja Myllylä

***************

Hei Johanna! Olemme kovasti tykänneet tästä kuntokurssista. Hiki tulee niin koirille kuin omistajillekin. Mukavaa yhdessäoloa, joka kasvattaa rakkautta(Torstinkin sanojen mukaan) ;) Ja myöskin kuntoa ja kontaktia koiran ja omistajan välillä. Leevi odottaa joka lauantai malttamattomana ja se tietää myös maanantaina mihin ollaan lähdössä! Meistä tämä on ollut tosi kivaa ja niin on koiristakin!!!!:D Ja vanhalle veteraanille(siis Viiville) :D tämä on ollut piristysruiske ihan selvästi. Se käyttäytyi jäähdyttelylenkillä, kuin pieni pentu!
Sanna Saarto

***************

Tosi kivoja ja vaihtelevia harjoituksia vinkiksi myös omaan itsenäiseen harjoitteluun! Kuntotreenin ei tarvitse olla tylsää :). T: täti, jonka reidet huutaa hoosiannaa kaiken takaperin juoksemisen jälkeen
Anja Myllylä

***************

***************

Todella hyvä ja ainakin minulle kaikkein eniten tähän hetkeen antanut kurssi. Kuten treeneissä painotettu rataan tutustumisen opettelukin. Muistais vaan kaikki ne hienoudet, joita näytit silloin. Siinä tuli silloin kerralla niin hirveän paljon kaikkea hienoa, ettei millään pää riittänyt omaksumaan kaikkea muistiin ja selkäytimeen.
t vs

***************

Vaikka varsinaisesti kaikki Ketchkerit ym. nimet eivät kurssilla mieleen jääneetkään, myös aloittelevalle koirakolle erittäin hyödyllinen kurssi! Paljon oppia tuli treenattavaksi itsenäisesti eteenpäin ja nimenomaan vaihtoehtoja tekemiseen. On myös hyvä, että kurssilla voi keskittyä yhteen aihealueeseen kerrallaan-- Hyviä harjoitteita itsenäiseen tekniikkatreeniin siis!
Anja Myllylä

***************

Hei, Erittäin hyödyllinen kurssi. Ohjaustekniikka on juuri sitä, mitä tarvitsee harjoitella, sillä virheet ovat aina ohjaajan virheitä. Lisää näitä :)
Anne Hyyppä

***************

Itselleni hyödyllisin erityiskoulutuksista tähän mennessä. Koira jaksoi ihmeen hyvin, vaikka ilta olikin pitkä. Vaatii ehdottomasti skarpin pään! Välillä piti tehdä monta kertaa hidastuksena ilman koiraa, ennen kuin tajusi, mitä pitää tehdä, varsinkin kun teki saman jutun molemmin puolin. Hyvin asiapitoinen ja sen puolesta raskas, mutta kuitenkin erittäin antoisa kerta. Koira tuntui vähän ihmettelevän vierasta avustajaa, joka piti valjaista kiinni; seuraavalla kerralla pariudutaan jonkun tutun kanssa :) Vaikka ohjaustekniikoita ei kannatakaan opetella itsetarkoituksellisesti, tämä kerta selkeytti itselleni eri tekniikoiden eroja; ohjaukset eivät ole vain yhtä mössöä ja random-huitomista. Kun vielä tekniikoita pääsi kokeilemaan radalla heti seuraavalla viikkotunnilla, ne jäivät paremmin mieleen.
Miisa Laukka

***************

Hei Johanna! Etrittäin hyödyllinen kurssi. Tällä alueella minulla on puutteita aika paljon ja jotenkin tuntuu, että en kyllä ehtinyt sisäistää kaikkea mitä olisi pitänyt (olisi ehkä pitänyt olla jonkin verran tietoa tekniikoista etukäteen). Vielä kun osaisi yhdistää "käytännön ratatyöskentelyyn" opitut asiat :)
T. Ulla ja Iiro

***************

Moi Oli oikein hyödyllinen kurssi, harmi kun jouduin lähtemään, ennen kuin muut. kaikki harjoitteet nyt sellaisia joita voin kotona harjoitella ja esteen kanssa vapaaharjoitteluvuorolla. Odotan innolla niitä seuraavia kursseja, joihin olen ilmoitautunut.
Terveisin Mervi, Tessa ja Nanna

***************

"Hei, Kurssi oli odotettu ja hyödyllinen. Enzion kanssa haluan opetella lähdöt paikaltaan, sillä Enzio voittaa nopeudessa minut, joten ehkä ohjausvirheiltä vältytään helpommin kun ei olekkaan niin kiire alussa ja saan itse rauhassa koota itseni ohjaamaan esteet oikein. Kuullostaa ehkä hullulta, mutta lentävissä lähdöissä usein joudun itse paniikkiin, kun tuntuu etten millään ehdi ohjaamaan oikeaan aikaan esteelle ja silloin Enzio onkin jo panellut menemään esteestä ohi. Nyt tiedän miten opettelen lähdöt oikein, ja pääsen itsenäisesti treenaamaan sitä. Ja tästä harjoituksesta on hyötyä myös tokopuolelle, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla :-) Lisäkurssia odotellessa, niin nähdään häiriötilanteessa missä vaiheessa ollaan!
Terveisin, Saana Harjula"

***************

Hei Johanna, minusta kurssi oli hyödyllinen. Kun keskitytään yhteen asiaan, niin tulee harjoteltua enemmän ja asiat menevät perille paremmin (siis minulle) jo kurssin aikana voi saada tuloksia aikaan :).
t. Ulla ja Iiro Ulla Eivola

***************

Mielenkiintoinen teoria-osuus alussa eri menetelmien eroista. Jos oltaisi vasta aloitettu eli kepit olisi ollut ihan uusi juttu, oltaisi varmaan päädytty kujakeppeihin. Aiemmin valittuun/valikoituneeseen metodiin sai kuitenkin hyvää harjoitusta ja ohjeita jatkoa varten.
Miisa Laukka

***************

Oli hyödyllinen, mutta minun pitäisi treenata sitä pujottelua Leevin kanssa paljon enemmän!.Ja vapaavuoroilla.
t. Sanna

***************

Hei, Kyllä tämä oli hyödyllinen kurssi. Valitsimme kujakepit omaksi metodiksi, enkä olisi osannut tätä aloittaa ilman ohjausta.
Terkuin, Anne Hyyppä

***************

Hei, Juuri tätä kurssia ollaankin kaivattu, joten ehdottomasti pidin kurssista. Se antoi taas lisäpuhtia harjoitella keppejä itsenäisesti. Mieluusti tulen jatkossakin :-) Pidän erityisesti siitä, kun joka treenin alussa on pieni teoria/herättely aiheeseen; aina oppii jotakin uutta mitä ei itse osaa edes ajatella. Varsinkin nyt odotan innolla tehokursseja, kun uusi bostonipentu Pepe tulee 17. päivä asustelemaan meille.
Terveisin, Saana Harjula"

***************

Jatka ihmeessä kurssia, koska se antaa monipuoliset valmiudet kontaktien harjoittamiseen sekä teoria että käytännön puolella. Minähän olen jo aiemmin osallistunut tähän ja silloinhan päätin miten nupsu ja bonĆ kontaktit menee. Ruuvi on tietty vielä raakile ja sen kanssa voisi lähteä treenaamaan uutta tapaa, joilloin meikäläisen ainakin pitää käydä kurssi uusiksi.
t vs

***************

Mää tykkäsin kovasti kurssista ja tuun mielelläni uudestaan. Teoria osuuskin säilytti koko tunnin mielenkiintonsa :) mää kun en yleensä malta paikallaan olla ja kuunnella niin tää oli kyl niin hyödyllinen et jopa teoriaan voisin uusiks tulla.
Janina Heino

***************

Teoria-osuuden kertaamisesta ei ollut mitään haittaa, vaikka se olikin kuunneltu jo aiemmin. Hyvää kertausta. Runsaasti eri vaihtoehtoja, joista valita itselle ja koiralle parhaiten sopiva vaihtoehto. Pitäisi kirjoittaa ohjeet saman tien ylös; kontaktien loppuun hakeutumisen harjoittelu jäi vähän epäselväksi, eli saako harjoitella kontakteilla itsenäisesti.
Miisa Laukka

***************

Moi! Kurssi oli aivan mahtava! Harmittaa hiukan, että en ehtinyt kuulla koko teoriaosuutta. Olisi ollut hyödyllistä minulle päivittää ja kerrata niitäkin tietoja. Kurssi oli hyvin suunniteltu ja toteutettu ja kaikille löytyi koko ajan jotain tekemistä. Parityöskentely oli toimivaa. Henkilökohtaiselle ohjaukselle mahdollistui paljon aikaa. Omalle ohjaustyylille sai tukea ja varmuutta tällaisen keskitetyn harjoituksen myötä.
Miia-Maria Kauppila

***************

Kiitos tämän vuoden treeneistä! ollaan opittu ja kehitytty mielettömästi ja voin ja suosittelen lämpimästi muillekkin sinun koulutuksia!
Elli komeri

Kiitos todella kattavasta koulutuspäivästä! Päivä oli rytmitetty hyvin ja asiat etenivät varsin loogisesti. Kyllä oli koulutuksen jälkeen hyvä lähteä hakemaan pentu kotiin, ja aivan loistavasti on alkanut Sulolla yhteiselo Onnin kanssa! Onni on huolehtivainen ja lempeä isoveikka eli aivan kuten koulutuksessa kerroit. Ihan tässä liikuttuu kun koirien yhteiselon alkumetrejä seuraa! Kiitokset tuhannesti kaikista hyvistä neuvoista ja nähdään taas treeneissä! :)
/Leena Vyyryläinen

Moi
Kiitos eilisestä, oli tosi mukavaa ja paljon tuli uutta ja moneen asiaan sai vahvistuksen että on tehnyt oikein, tai ainakin yrittänyt :) .Ja 7 tuntia meni nopeasti.
Anne Rikberg

Seminaarin sisältö oli mielestäni monipuolinen. Opin paljon uutta ja sellaista, mitä en ole kuullut tai lukenut mistään muualta. Koska olen myös melko kriittinen uuden tiedon suhteen, niin joitakin asioita pitää vähän "mutustella" jotta ne tulisi hyväksytyksi. Toimin koirien suhteen maalaisjärjellä ja aina ihmetellyt kaikkea "vouhotusta" mikä koirakoulutusideologioissa on. Luento oli hyödyllinen, tosin tietoa tuli niin paljon, että osa varmaankin unohtuu, vaikka tein muistiinpanoja. Kaikkea ei voi sisäistää näin yhdellä kertaa. Kokonaisuus sopii hyvin vasta-alkajillekin. Ehkä luento pitäisi kuulla uudestaan, jolloin uudet asiat on helpompi sisäistää. Voisin hyvin suositella luentoa koiranhankintaa vasta suunnittelevalle.
T: Päivi Haavisto

Hei ja kiitos hyvästä seminaarista!
Paljon tuli ainakin itselle uutta asiaa. Meillä oli ennen Oskua Rottweiler-uros. Osku ja nyt jo edesmennyt Topi ovat luonteeltaan täysin erilaisia (niin kuin nyt Cairn ja Rotikka toisistaan eroavat). Seminaarissa käsiteltiin asioita, jotka selittivät hyvin eri rotujen välisiä eroja ja käyttäytymistä. Luento oli selkeä, ja suosittelisin sitä vasta-alkajillekin. Parasta oli, kun oli mahdollisuus esittää kysymyksiä sellaisista asioista, jotka itselle ovat ajankohtaisia. Jos jotain toivoisin lisää, niin ehkä jotain yhteenvetoa (esim. handoutit) luennosta.
t. Hanna Nori

Kovasti tykkäsin ja itselle oli hyödyllinen. Kumpa vain muistaisi kaikki jutut... ;))
Päivä on kyllä tosi pitkä, joten olisiko aihetta jakaa tämä tulevaisuudessa kahteen osioon? Näin ollen ensimmäinen osio olisi pentua harkitsevalle ja juuri pennun ottaneille + muut kiinnostuneet, ja toinen osio sitten jo ehkä koiria käsitelleille, enemmän ehkä jo ongelmatilanteille?? En tiedä, mutta tällainen ehdotus tuli mieleen. Ihmettelen vielä hienoa kykyäsi puhua kiinnostavasti tunti tolkulla =))) Ihana luento!
terkuin Maria Sällylä-Peltola

***************

Luennon sisältö oli erittäin monipuolinen, kiinnostava ja hyödyllistä tietoa tuli paljon! Uutta asiaa tuli paljonkin, ainakin ekan koiran omistajalle, vaikka koirakirjoja on luettukin. Kysymyksien kautta uutta tietoa varmasti saivat myös kokeneemmat koirailijat. Kokonaisuus oli hyvä vasta-alkajallekin, tosin viettiasiat jäivät vielä askarruttamaan, koska ne tulivat luennon lopussa aika nopeasti, mikä johtui tietenkin ajan puutteesta.
Suosittelisin luentoa aivan ehdottomasti kaikille koirien omistajille jo ennen pennun saapumista tai ainakin heti sen jälkeen! Monessa kohtaa tuli itselle mieleen, että tämä tai tuo asia olisi pitänyt tietää jo aiemmin, vaikka meidän Helmi onkin vasta 14 viikkoinen.
Hyvää oli myös tapasi kysyä kuuntelijoilta kysymyksiä ja herätellä näin ihmisiä pohtimaan itsekin asioita ja rohkaista osallistumaan keskusteluun. Ja hyvää oli tietenkin mahdollisuus esittää kysymyksiä. Vuorovaikutteisuus siis toimi hyvin.
Oli erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen luento! Kiitos!
Kaisa Katajisto

Hei,
Seminaari oli todella monipuolinen ja hyvä. Saimme paljon käytönnön vinkkejä kasvatusprosessia varten. Lähinnä jäi harmittamaan miksemme ole osallistuneet kurssille ja luennolle jo aikaisemmin, kun Onni oli pienempi ja sosialistamisvaihe päällä. Nyt tuntuu, että uuden opettelu ja asioihin totuttelu hiukan hankalampaa. Siksi suosittelen, että kurssille ja luennolle olisi parasta osallistua koiranhankintaa suunnittelevalle tai viimeistään siinä vaiheessa kun pentu on tullut kotiin.
Eeva Mäki

Hei!
Kiitos mahtavasta luennosta, aika kului siivillä. Vaikka kesken jouduin lähtemäänkin.
Sain todella paljon uutta tietoa päivän aikana ja sisältö oli monipuolista. Sain vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin, vaikka niitä en edes ääneen tuonut julki. Koiran koulutus ja hankkiminen oli minulle uutta ja sain tietää luennolla koiran käyttäytmisestä ja koirasta paljon, mitä aikaisemmin en edes tiennyt.
Minusta luento sopii kaikille, varsinkin niille jotka ovat hankkimassa koiraa, tai pieni pentu on jo kotona.
T. Taina Toivonen

Hei Johanna,

Päivä oli mahtava ja kaikinpuolin todella hyödyllinen. Suuret kiitokset sinulle! Olet todella hyvä puhumaan ja kaikille ensi-omistajille tämä luento pitäisi olla pakollinen! :-) Sain todella paljon irti ja harmitti että joudun lähtemään etuajoissa n. 17-aikaan.

Siis, tarjosit meille todella paljon ja selkeästi kerrottua hyvää tietoa! Kiitos! :-)
Terveisin Linda Sjöholm

hei johanna,
olin kyllä todella positiivisesti yllättynyt seminaarista. :) tietoa tuli paljon ja myös paljon uutta opin ja ymmärsin. todella hyödyllinen seminaari jokaiselle koiranomistajalle ja siihen suuntaavalle. oli myös hyvä, että vaikka päivä oli pitkä, sai kysymyksiä (ehkä tyhmiäkin) esittää ja jaksoit kärsivällisesti vastailla. on myös hyvä tavata muita koiraharrastajia ja kuulla heidän eteen tulleista ongelmista ja ratkaisuista.
erittäin hieno seminaari, uskon kyllä tulevani tulevaisuudessakin osallistumaan :)
t: tanja anttila

Moi, Oli tosi kivat treenit, jalat on itsellä vielä tänäänkin kipeät, joten hyötyä oli ohjaajallekin. Koirat oli ihan väsyneitä illalla :-)
Terveisin Mervi Varpula (agilitykoulutuksen jälkeen)

Kiitos valtavan hyvästä luentopäivästä! Enpä muista olenko milloinkaan jaksanut istua paikallani kuunnellen näin tarkaavasti työpäivän verran! Olet tosi hyvä puhumaan ja kerrot asiat niin, että ensikertalainen pysyy kärryillä, vaikka koiran ihmeellinen maailma ei heti millään sisäisty.
Salla Leino

Kiitos kurssista, Muusan kanssa ulkoilu on paljon mukavampaa, kun neiti oppii koko ajan kulkemaan kauniimmin hihnassa. Muusan kasvattaja kävi kylässä ja trimmaamassa: kehui pennun kehitystä ja paikallaan seisomista tulevia mahd. näyttelyitä ajatellen. Kati Männistö & Muusa

Iso kiitos sunnuntain luennosta, se oli todella mielenkiintoinen ja hyödyllinen, ja olenkin ehtinyt jo suositella kaikille koiraihmisille ja koiria vasta harkitseville. Olen alkanut miettiä omaa kehonkieltä enemmän eikä Leiran ole enää tarvinnut käännellä yhtä usein päätään että mitä ihmettä se omistaja koittaa siellä viestiä!
Iidaliisa Partanen

Huomenta, Paljon tuli ajattelemisen aihetta...ja kertausta kurssilta. Kiitos hyvästä päivästä.
- Luento-osallistuja Minna Kallio -

Kiitos hyvästä luennosta, paljon tuli taas uutta ja mielenkiintoista asiaa! Toivottavasti ensi viikollakin olisi yhtä hyvä ilma että päästäisiin treenaan ohituksia ja harjoituksetkin sujuisivat yhtä mallikkaasti kuin viimeksi :)
- Mia Laurila -

Heips!
Kiitos sinulle todella hyvästä ja antoisasta luennosta! Sain monta uutta ajatusta ja oivallusta, eri asia on osaanko soveltaa niitä käytäntöön :) Kysymyksiä tuli todella paljon, mietinkin, että toivottavasti ehdimme käydä kaikki tärkeät asiat läpi? Itse ainakin skarppasin heti kotiin mennessä, tässä tervehtimisrituaalissa :) Olen kyllä periaatteen tiennyt, mutta tainnut lipsua siitä pahasti: se ihana innostunut karvapallo, kun on niin hellyttävä rynnätessään riemuissaan vastaan! Nyt alkoi meillä taas ryhtiliike tämänkin asian kanssa:)
Tajusin myös, että meillä on mennyt pentuna toisten koirien kohtaaminen Hilman kanssa pahasti pieleen (ja tiedän tasan tarkkaan ne pari tilannetta missä näin on tapahtunut.... sille ei nyt enää voi mitään, mutta toivottavasti saan asian jollain tasolla korjattua!)
Onko sinulla "syventävää luentoa" aiheesta? Ekiä varsinkin kiinnostaisi kuulla lisää viettien hyödyntämisestä koulutuksessa :)
Terveisin: Minna Lamminmäki

Moi ja kiitokset luennoitsijalle erittäin hyvästä ja selkeästä luentopaketista. Tällä kuulijalla avartui tajunta huomattavasti!
t. Outi Santonen

Kiitos sinulle Johanna :). Ei tarvinnut taaskaan tyhjin taskuin lähteä vaan moni asia sai vastauksia.
Kirsi Halonen

Kiitos aivan mahtavasta luennosta!! Oli juurikin niin informatiivinen kun vain uskalsin toivoa! Ikinäkikinä ei ole seitsemän tunnin luento mennyt yhtä siivillä! Ei tarvinnut vilkuilla kelloa, päin vastoin, ihan harmitti kun jouduttiin lopettamaan =). Ihan innoissani taas odotan seuraavaa koulutuskertaa! Ihan huippua!
Olen muutenkin nauttinut koulutuksista, olet valtavan ammattitaitonen ja hyvä puhumaan, selkeät, käytännönläheiset esimerkit ja toki mielenkiintoiset aiheet. Yhtään en ihmettele, että sun kurssit täyttyvät vauhdilla!
- Suvi Kiuru -

Suuret kiitokset :). Kyllä varmasti opittiin uutta ja hienoa, että sain miehenikin mukaan oppimaan vaikka jouduimmekin lähtemään vähän aikaisemmin. On hyvä, että hänkin näkee miten ihmiset ovat kiinnostuneita koiran kehityksetstä ja kasvatuksesta, sitä kautta omakin kiinnostus koiriin ja niiden käyttäytymiseen ja varsinkin kouluttamiseen lisääntyy :)
Terveisin, Pirkko ja Tapio Toivonen

Parasta kurssin antia oli yksilöohjaus koiralla äkillisesti ilmenneeseen pelkokäyttäytymiseen, mikä vielä yleistyi koskemaan harjoitushallia. Kovasti treenattiin altistusta pelkoa herättäneissa paikoissa ja kyseiseen paikkaan rauhoittumista. Parin kuukauden treenin aikana pelko helpottui ja vaikka se nosti aina välillä pätään jaksoittain, tällä hetkellä tiettyihin paikoihin liittyneet pelot näyttävät kokonaan kadonneen. Varmasti jatkossa paukkuaralle koiralle syntyy uusia paikkapelkoja, mutta nyt tiedän miten toimia. Loistava yhteensattuma, että koiran pelot osuivat päällekkäin kurssin kanssa ja että koira ilmensi käytöstä, johon omistaja tarvitsi neuvoa, kurssitunnin aikana. Ohjausta oli näin heti saatavilla!
Katja & Amor

Hei, Suuret kiitokset ohjeista, olivat todella hyvät ja kiinnostavat. Vaikk emme kisoihin tähtääkään, niin koiran pää kaipaa kuitenkin tekemistä ja voi se olla välillä jotain tavoitteellisempaakin kuin tämän hetken leikit. terveisin,
Saila & Tahvo-bokseri

Kiitos taas koko porukalta!! Ollut huippu kivaa treenailla lämpimässä ja isossa hallissa.
Emmi Vihanto & kiinanharjakoirat

Palautteena mätsäristä: Aivan mahtava tunnelma, jonka loi naishenkilö, joka ohjasi koirat kehään ja kuulutti asioita. Halli on ihana ja kehä tilava, afgaaninvinttikoirallekkin juosta :-) Koirille järkätty vesikipotkin <3 Ihanat palkinnot, mekin saatiin keraaminen afgaanipatsas samanlaisen olin vähällä ostaa Budapestista 200 eurolla ;-) antiikkiliikkestä. Suurin kiitos todellakin mukavalle naishenkilölle, joka iloisena ohjasi koiria kehään, niin että vanhalla kehäkonkarillakin oli turvallinen olo.
T: Anne-Maj Suominen

Kiitos taas hyvistä kursseista! Jatkamme sitten ensivuoden puolella jollakin kurssilla. Sitä ennen kuitenkin hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!
Terv. Erica Nyman

Hei, Kiitos Johanna sinulle opastuksesta ja opeista. Me tapaamme varmaankin keväällä uudelleen, ehkä yritämme yhdessä saada nämä perusopit hallintaan ja tulemme ensi vuonna jatkokurssille. Hauskaa Joulun aikaa! Ja Hyvää uutta vuotta.
Terveisin, Rudi ja Antti

"pitää kiittää hyvästä näyttelykoulutuksesta minkä teiltä sain. Olin ihan pihalla ja kasvattajan neuvot oli suurin piirtein ett kyl sä nyt tiiät,tälläi näin ja tollai noi......öh? Kesällä oli kiva nähdä miten hyvin olin saanut opit seuraavalle koiralle opetetuksi ja pitää sanoa ett näyttelykärpänen puri. Tässä on jo suunniteltu ensi kesän kalenteria ja lomakin mietitty sopivalle kohdalle : )"
Nina Lehtimäki & irlanninsetterit Lotta & Malla

Kiitokset erinomaisesta kurssista! Mäyräkoira Milo tuntuu koko ajan (jo kahden kerran jälkeen siis) yhteistyökykyisemmältä, kun häntä koulutetaan toimivilla keinoilla. Meillä on vähän ollut haussa koulutuksen käytännön toteutus vaikka kirjaviisautta on hankittu.
Terveisin, Marko Viitanen

"Kiitos tosi kivasta A-kurssista! :)"
Eeva Heinonen & Sohvi-taffi

Heips! Iloisena voin kertoa, että opit ovat menneet perille Floyd-labbikselle ja oikeassa näyttelytilanteessa kehässä mennään upeasti! :D Floyd voitti tänään oman luokkansa labbisten Puppy & Veteran Showssa, kilpakumppaneita Floydin luokassa hänen lisäksi oli 15! :D Häntä heilui melkein taukoamatta ja liikkeet näytettiin upeasti hieman edellä liikkuen hihna löysällä! Liikkeistä tulikin maininta, että mm. niillä voitettiin. :) Tuomarin käsittelystä Floyd ei mennyt ollenkaan lukkoon ja jatkoi hienosti esiintymistä siitä huolimatta."
Best In Show -näyttelykurssilainen Sanna Tammi & labbis Floyd

"Olen nyt lenkkeillyt Lolan ja Viljon kanssa Rymättylän tien kevyen liikenteen väylää ja Kuralan maantietä pitkin kahdesti niin, ettei Viljolla ole ollut pienintäkään ongelmaa autojen suhteen (eikä minkään muunkaan). Tiellä kulkee paljon kuorma- ja pakettiautoja, joihin koira on jo ennalta reagoinut erittäin voimakkaasti. Se ottaa seuraa-käskyn hyvin tosissaan. En meinaa uskoa tätä todeksi, niin hienosti lenkki sujuu"
Leena Huhtamäki

"Olen ollut tosi tyytyväinen sekä koulutukseen että Rapsukkaani. Ollaan saatu just sitä mitä tultiin hakemaanki ja ekstraa kanssa! :)"
Pirjo Haapakoski & Raato

"Heippa, ja Kiitos ihan hirveästi kontaktikoulusta. Kurssi oli todella tehokas siihen nähden, että kertoja oli vain kolme. Tänään oli tosi kiva mennä treenaamaan, kun eilen oli juuri treenattu puomia ja tänään se sitten oli radalla... hienosti sujui! Lisäksi tänään treenattiin sitä loivempaa A-estettä ja siitäkin Laku selviytyi. Toivottavasti jatkossakin kehitytään yhtä hyvin sun opeissa!Harmi vaan, kun asun Raumalla opiskelujen takia, sillä ois tosi mukava käydä enemmänkin treenailemassa :D Kiitos vielä!"
Jenni Jätinvuori & Laku

" Kiitos erittäin hyvistä opetuksista niin perustottelevaisuuden kuin agilityn ja muiden kokeiltujen kurssien osalta. :)"
- Johanna + Hannibal-

"Näyttelykurssilta sain juuri sen mitä lähdinkin hakemaan! Pienessä ajassa koirasta on kehittynyt varma esiintyjä ja sen on voinut lukea myös tuomarilausunnoista. Suosittelen lämpimästi kurssia kaikille!"

***************

- Katja Kosonen & Totti

***************

"Olemme käyneet monessa eri kurssissa ja luennossa, kaikista on ollut hyötyä ja hauskaa on ollut! Pikkupentujen Esikoulua suosittelen aina tutuille koska se on mitä mainioin tapa aloittaa pikkupennun koulutus ja samalla saada neuvoja ihan kaikesta pentuihin liittyen. Mikään kysymys ei ole liian pieni tai tyhmä, ja vetäjä on aina yhtä iloisella mielellä ja käyttää niin paljon aikaa kun on tarpeen auttaakseen jotakuta jonkun tietyn ongelman kanssa. Olen itse eläinalan koulutettu ihminen ja mielestäni luento "Koiran kehitys, käyttäytyminen ja koulutus" on todella hyvä yhteenveto kaikista perusasioista mitkä voivat auttaa ymmärtämään koirasi tarpeet ja itse koiran ajattelumaailmaa paremmin. Minulle se oli hyvä kertaus eikä tuntunut että mikään tärkeä jäi läpikäymättä. Taas kysymykset olivat tervetulleet ja luento oli elävä ja muokkautui ryhmän kysymysten ja kommenttien mukaan, ei mikään jäykkä puhe jossa pitäisi vain istua hiljaa kuuntelemassa ja ehkä nukahtamassa :)

***************

A-arkitottelevaisuus-kurssilla käytiin läpi perusasioita ja miten koiralle opetetaan eri arkea helpottavia tottelevaisuusasioita. Useimmat näistä oli jo meidän naskalille tutut, mutta oli kiinnostavaa oppia eri tapoja opettaa koiralle asioita. Tässäkin niinkuin kaikissa kursseissa saa yhden asian mitä on muuten vaikea saada: koiralle saa opetettua miten keskittyä toisten koirien läsnäollessa, eli todella hyvä keskittymiskyky riippumatta häiriötekijöistä. Tästä on paljon hyötyä arjen kaikissa tilanteissa. Kaikki omistajat saivat tietoa oman koirarotunsa eri ominaisuuksista mitkä mahdollisesti vaikuttivat koulutukseen ja ohjaaja antoi aina tarpeen tullen koirakoille yksitellen apua ongelmien kanssa.

***************

Näyttelykurssilla sain henkilökohtaisesti eniten uutta tietoa, koska koiranäyttelymaailma oli minulle ihan vieras paikka. Oli todella kannattavaa käydä tämä kurssi niin sai tietää mitä koiralta vaaditaan näyttelytilanteessa ja miten koiralle opetetaan tarvittavat taidot. Jos olisin käynyt näyttelyssä ennen tätä kurssia olisin ehkä vahingossa voinut opettaa koiralle vääriä toimintatapoja tai aiheuttanut tälle ahdistusta koska se joutuisi yhtäkkiä tilanteeseen jota se ei ymmärrä. Tällä kurssilla opit miten koiraa esitetään, asetellaan ja totutetaan tuomariarvosteluun. Opitte koirasi kanssa poseerausta ja oikeaa tapaa liikkua ja samalla saatte kuivaharjoittelua koiranäyttelyä varten. Tällä kursilla pyritään selvästi luomaan samoja tilanteita jotka tulevat näyttelyissä vastaan jotta ne olisivat koiralle tutut. Huomaa että ohjaaja on vanha konkari mitä tulee näyttelyihin ja osaa todella hyvin ohjata meitä omistajia tekemään oikein ja opettamaan koiralle tarvittavat asiat oikealla tavalla jottei synny hämmentäviä tilanteita koiralle myöhemmin. Koirakoulun järjestämät Mach Show:t ovat myös mitä parhaita harjoitusmätsäreitä isompia näyttelyitä varten, olemme käyneet monessa niistä itsekin.

***************

Agilityn alkeiskurssi on ollut minun koirani suosikkikurssi :) Missään muualla ei saa juosta niin lujaa kuin sydän vaan tahdoo ja hyppiä esteiden yli! En ollut ennen ajatellutkaan miten paljon asioita ohjaajan pitää osata agilityssä jotta voi mahdollisimman hyvin ohjata koiraa selkeästi ja oikein. Tällä kurssilla syke nousee ja kunto kohenee ja yksi tärkeimmistä asioista on että koirilla on hauskaa. Tulen ehdottomasti joskus tulevaisuudessa käymään enemmän agilitykursseja täällä :)

***************

Tässä mitä nyt tuli muistelemalla mieleen :) Mielestäni kaikki teidän kurssit on niin ihania. Olisipa miljonääri että voisi käydä ne kaikki!"

***************

- Cecilia Engström -

***************

"Olen ollut todella tyytyväinen kursseihin ja luentoihin. Tietysti, en ole koskaan aikaisemmin ollut missään koirankoulutuskurssilla niin vertailukohdetta ei ole. Aluksi olin vähän ihmeissäni miten tässä toimitaan, meidän ensimmäinen kurssihan oli näyttelykurssi, että mentiin vähän takaperoisesti. Hyvin kuitenkin pääsin jyvälle ja sinnikkäästi olen koittanut tehdä niinkuin olet opettanut. Yoda on onneksi nopea oppimaan, ja oppii jopa minulta vaikka välillä myöhästynkin palkitsemisesta ja kehu tulee ennen palkkalupausta. Tässä kuitenkin kehitytään! Parasta antia kursseilla on ollut esimerkkikoira, jonka kanssa olet näyttänyt kuinka uusi asia tehdään, minusta on helpompi ensin katsoa ja sitten tehdä itse. Samoin on kiva kun kiertelet ja korjaat jos teen jotain väärin, mutta toisaalta jos teen oikein kehut. Tässähän ollaan kuin koirat konsanaan, tarvitaan kehuja ja ohjeita :)

***************

Luennoilla on ollut kiva kun on ollut erilaisia koiraihmisiä mukana ja kaikilla niin erillaisia ja toisaalta samanlaisia ongelmia. On ollut kiva kuunnella ihan käytännön esimerkkejä ja neuvoja siitä kuinka pitäisi toimia, ja huomata, että toisella koiralla voi toimia joku toinen juttu ja toisella taas toinen.

***************

Kiitos paljon hyvästä työstä! Jatketaan harjoituksia :)"

***************

- Riitta Koskinen -

" Arkitottelevaisuus A-kurssi käyty jo kolmen eri koiran kanssa. Tästä supermahtavasta kurssista suuret kiitokset Johannalle. Missään muualla en tiedä kouluttajan yhtä selkeästi ohjaavan koirakoita. Johanna osaa selvästi kertoa, mitä tehdään ja miksi. Pari kaveriakin kurssille yllyttäneenä voin edelleen ylpeänä suositella Johannan koulutuksia kaikille :)

***************

Tällä hetkellä treenaan itse vakituisesti Koirakoulu.netin agilityryhmässä, ja tätä koulutuspaikkaa en vaihtaisi mistään hinnasta toiseen. Yksinkertaisesti en usko löytäväni toista Johannan tasoista agilityohjaajaa :) Kiitosta riittää silti myös vierailevalle kouluttajalle Miia Anttilalle.

***************

Tutuksi ovat tulleet myös näyttelykurssi, koiratanssi, sekä perustottelevaisuuden jatkokurssi. Nämä siis käyty ensimmäisen koiran kanssa ja hyvien tulosten perusteella samalla kouluttajalla ja kursseilla jatketaan myös toisen kanssa.

***************

Meidän lauma jatkaa siis erittäin tyytyväisenä jatkossakin Johannan edullisilla kursseilla.

***************

Niin, ja pakko vielä loppuun kehaista Tarja Tammialan vetämää pikkupentujen koulua. Mistään muualta ei aloitteleva koiraharrastaja voi saada yhtä kullanarvoisia ohjeita/vinkkejä kuin Tarjan loistavasta pentukoulusta. Tämäkin loistava koulu käyty jo kahteen kertaan ;) Olisipa mukavaa, jos Tarja vetäisi muitakin koulutuksia...
T: Taru Konttila

Tässä on minulta vähän palautetta koirakoulu.net:n koulutuksista: Itse olen nyt käynyt agilityn alkeis- ja jatkokurssilla sekä näyttelykurssilla, lisäksi olen osallistunut luennoille. Kouluttaja on aina ollut asiallinen, mutta samalla hauska. Kurssilla saa suorittaa omassa rauhassaan sekä ohjaajan vahtivan silmän alla ja apua saa aina pyytäessään. Kursseilla oppii paljon uusia tekniikoita ja hyödyllisiä asioita arkeen. Koulutukset ja kurssit ovat hyvin suunniteltuja ja juuri oikean mittaisia. Halli on viihtyisä ja sieltä löytyy kaikki tarvittava. (Itse en treenipaikkaa vaihda!)
Terveisin, Erika Forsström

Luento koiran kehityksestä ja koulutuksesta oli todella hyvä, vaikka mulla on koira jo ennestään tuli uuttakin asiaa. Ainakin operantista oppimisesta tuli uutta tietoa. Olen soveltanut oppeja myös käytäntöön ja kiva huomata miten mukavasti koira oppii.
Virpi Ropponen ja Mopo

Kiitos Johanna, En ollut tajunnutkaan, miten olinkaan ikävöinyt koirakoulun toimintaa ja tohinaa. Minä vain nautin ja imin itseeni tuota mukavaa elämän eliksiiriä tajuamatta ajankulua ja älyämättä lähteä kotiin! Keskiviikkona harkoissa nähdään taas. Kiitos tästä päivästä.
t vipppen lauma

"Pitää vielä samalla antaa sinulle palautetta jo käymistämme kursseista/koulutuskerroista. Olet opettanut asioita paljon paremmin ja palannut aina aiemmin opittuun/ opeteltuun asiaan, jota ei kaikkialla tehdä. Koen, että olen hyötynyt koulutuksistasi enemmän kuin aiemmissa koulutuksissa muualla."
- Minna Alin -

"Kiitos! Viikonloppu on jo mennyt, mutta vieläkin tunne perjantain treeneistä on voimakas! Meillä oli ainakin omasta mielestäni onnistunut päivä toimintojen suhteen. Börje teki innostuneesti neljän hyppysuoran ja rengaskin mentiin hyvin. Erityisen tyytyväinen olen poikaan, kun se jaksoi olla hiljaa kytkettynä ja oli vielä rauhallinen kun menin sen luokse kenttien valmistumisen jälkeen....niin ja sitten fly ball'iin. En muista, koska olisin nähnyt Rosia niin innostuneena toimintaan ja iloisen onnellisena,että "mamma" leikkii vain ja ainostaan hänen kanssaan kokonaisen tunnin! Tykkäsin kovin itsekin uuden lajin opettelusta. Iltasella ruokailun jälkeen oli ihana katsella hellyyttävän suloista näkyä kahdesta "väsyneestä" ja onnellisesta nukkuvasta koirasta! Kiitos Johanna, kun järjestät kursseja ja autat tällaisia "taviksia" viettämään laatuaikaa koirien kanssa ja elämään arkea sopuisasti!"
- Pirkko Laine -

"Ollaan todellakin oltu pennusta asti Nukan kanssa koulutuksissasi mukana. Kaikki taisi alkaa pikkupentujen leikkikoululla, vai mikähän nimi sillä oli. Kurssi oli ihan mainio kotiläkyineen, joista on ollut paljon apua. Yksikin läksy jonka muistan mene joka päivä uuteen paikkaan, no mehän mentiin pitkin hansakorttelia, uusia rappukäytäviä, kauppoja, rautatieasema yms. Kurssilla sai mainiot ohjeet miten koiraa tulisi sosiaalistaa ja mikä on omistajan rooli. Samaten heti alussa kiinnittää huomiota koiran ylivilkkaaseen käytökseen ihmisiä kohtaan. Todellakaan se pieni ihana pallero ei taida olla vastaantulijan mielestä enään vuoden päästä niin ihana jos se hyppii ja pomppii ja elopainoa on 30kg! Kävimme Arkitottelevaisuus A, sekä B kurssin, Jatkokurssin, agilitys alkeet, näyttelykurssin. Nyt olemme treenanneet vuodenpäivät ainakin säännöllisesti agilityn jatkokurssilla sekä tavoitteellisessa tottelevaisuudessa.

***************

Agility treenit ovat erityisesti minun mieleen koska siellä keskitytään tekniikkaan. Kontaktikurssi oli myös ehdottoman hyvä!!! Hyvä treenata turvallisesti agilityä osaavassa ohjauksessa.

***************

Tottistelu on Johannan ohjauksessa myös erittäin hyvä, kunhan kuuntelee tarkkaan mitä neuvotaa/ehdotetaan ja sisäistää asiat. Usealla treenikaverilla on usein kova kiire edetä joka on toki hyvä asia, tavoitteitahan pitää olla. Johannan opissa luotan hänen perusteluihinsa ja vankkaan kokemukseen, että pohjatyö on tehtävä kunnolla. Ihaninta on myös se että Johanna osaa soveltaa jokaiselle rodulle ominaisia juttuja ei ole vain yhtä tiettyä tapaa, vaan etsitään jokaiselle koiralle sopivin/vietikkäin oppimistapa. Itse olen myös luennoilta oppinut ihan mielettömästi: kontaktiluento, koiran kehitys ja käyttäytyminen.

***************

Elämäni voisi olla tänä päivänä huomattavasti hankalampaa ilman Johanna ohjausta. Koira osaa käytöstavat, Ohitustilanteet, hihnakäytäytyminen, miten koirat saavat tervehtiä toisia, Johtajuuden vahvistaminen esim: vapaana ollut koira oli tulossa luoksemme, joten laumanjohtajan ominaisuudessa otin tehtäväkseni häätää viearaan koiran. Tämä jos jokin vahvisti koirani uskottavuutta että olen laumanjohtaja. Koirapuistossa jos koira hakisi turvaa luotani antaisin sitä, enkä toimisi niin kuin usein näen tehtävän->patistaisin koiraa muiden luokse. Koiralle on opetettu hätäluoksekutsu, joka on jo varmasti pelastanut ainakin kerran sen hengen. Koiralle on opetettu erinalisia palkkaustapoja: Namipalkka, viettipalkka+kosketuspalkka. Koira osaa näyttelyissä käyttäytyä ja poseerata sanalla SHOW, mitä monet tuomarit ovat nauraneet, miten koira vaan lukitsee itsensä seisomaan =) Alussa kun tulin kursseilta kotiin olin oppinut niin paljon asioita mitä minun tulee omistajana tehdä, että pidin kirjaa kotiläksyistä ja samalla luennon kumppanilleni miten tulee tietyissä tilanteissa käyttäytyä jotta linja koiran kasvatuksessa on YHTENÄINEN.

***************

Mitäs vielä hehkuttaisin vaikka mitä kaikkea!! Kiitos siis Johanna lukemattomista hyvistä neuvoista, luotan sinuun kouluttajana täysin. Jatketaan siis harjoituksia
Kiitoksin Piia ja Nuka

Moikka! Oli kiva olla pitkästä aikaa treenaamassa Masin kanssa. Treeni oli mielestäni hyödyllinen ja tarpeellinen meille pitkän tauon jälkeen. Tuo kolme koiraa tuntui olevan hyvä ryhmäkoko, sillä siinä ehti saamaan hyvin yksityiskohtaisempaa opetusta. Osallistuisin varmasti useamminkin tällaiselle tunnille, jos vaan löydän sopivaa aikaa jostain tässä vauvanhoidon ja Raumalla opiskelun lomassa! :) - - Niin, ja piti sanoa, että tämä viikkoviesti treeniohjelmasta on kyllä hyvä juttu. Viimeksikin oli todella hyvät ohjeet, joiden avulla pystyi tehokkaasti käyttämään ajan yksittäisesteillä.
(Miia-Maria Kauppila agilityn Coach-tunnin jälkeen)

Heippa, tunti oli ainakin tehokas (oltiin edin kanssa molemmat aika poikki illalla :D ) ja hyppyrataharjoitus toi mukavavaa vaihtelua omaan treenattavaan aiheeseen.
(Tiina Kontto agilityn Coach-tunnin jälkeen)

Moikka! Tykkäsin tunnista, sain kaipaamiani vinkkejä omaan ohjaamiseen radalla ja etenkin Lumon rohkaisemiseen. - - Pieni ryhmä ja pelkästään haastavien juttujen treenaaminen oli tehokasta!
(Anniina Pihlaja agilityn Coach-tunnin jälkeen)

Kiitos mielenkiintoisesta luennosta!
Marjo Lehtinen

Kiitos pätevälle luennoitsijallemme, joka jaksoi uupumatta vastailla hymysuin kaikkiin kysymyksiin ja jota se köksämuorikin kerkes kuuntelemaan aina välillä.
Virpi Sundell

Kiitos todella hyvästä luennosta! Ihanaa kun jaksat niin iloisena vastailla kysymyksiin vaikka aika meni reippaasti yli luentoajan. Minua kiinnostaisi ainakin jatko luento 2 :) Laumanjohtajuus ja naksutinkoulutusluento olisi kanssa kiinnostavia
Miia Saarinen

Kiitoksia erittäin mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä luennosta! Paljon tuli taas opittua!Syventävä luento olisi minustakin myös erittäin tervetullut :)
Katja Marttila

Yhdyn myös edellisiin! Oli erittäin antoisa luento, vaikka en ihan koko aikaa pystynytkään olemaan. Jatkoluento olisi todella kiinnostava! Naksutinkurssin uusinta olisi myös mukavaa!
Jenni Saarinen

Olit taas järjestänyt hienoja kurssejakin heinäkuun alkuun. Nostan hattua, että jaksat työstää aina kaikkea uutta kesäkuumallakin. Mahdatkohan tietää itse, miten tärkeä ihminen oletkaan monille neli-ja kaksijalkaisille yksilöille.
terkuin Vippen lauma

Hei! Jätä komento oli käyttökelpoinen, lenkillä kun Nanna keräilee kaikenlaista niin yhdellä jätä komennolla tiputtaa pois, opetin sitä myös Tessalle.
Terveisin Mervi Varpula

Hei! Luento oli todella antoisa, harmittelin kun ei koiran isäntä ollut mukana. Ilman muuta tulen jatkokoulutukseen, jos sellainen järjestetään.
Kiitos paljon, Merja Nummelin-Kasen

Kiitos todella hyvästä luennosta :) Olis tarvinnu miehenkin tulla paikalle -- Terveisin Miia Saarinen

Kurssilla on saatu paljon hyviä neuvoja, ja tuntuu että kurssin aloittamisen jälkeen Nestori on kuin eri koira.
Jenna Niinilampi

Kaikki on kyllä kovasti tykännyt teidän hallista, että varmaan syksyn tullen otetaan sitten uusi treeniaika sieltä. T. Emmi Vihanto

Viime kerran vinkit olivat tosi hyviä ja tuntuvat toimivan.....:)
Sari Ukkonen

Kiitos viimekeskiviikon luennosta! Oli hyvää asiaa, herätti paljon mietintää.
T. Arja Harju

Kiva kun jaksatte näitä mätsareitä järjestää. Meille ainakin tuli roppakaupalla kehä kokemusta ja kunnon motivointi- potku junnuille ;) ja minulle myös :)) Mukavaa oli!!
Janita Richartz

Heippa! Kiitos mukavasta mätsäri tapahtumasta, oli tosi kiva! -- olimme kovasti tyytyväisiä ja oli hienosti järjestetty tapahtuma:)
Elina Vainio

Kiitos näistä Koirakoulu.net:n Match showsta. Minusta ne on hyvin järjestetty ja palkinnot ovat hyödyllisiä. Samaan mallin ensi talvena, kiitos.
T:Heidi Tuominen

Lauantainenkin luento oli huippuhyvä - - sinä puhut selkeästi, esimerkkejä tarpeeksi käyttäen ja järkeenkäypästi. Ja aina positiivisen kautta kouluttaen, ei rangaisten, loistavaa!
t: Petra Punnonen-Salonen

Kiitos luennosta. Oli tosi hyödyllinen, vaikka jouduinkin lähtemään hieman ennen loppua. Esimerkit teoria-asioista olivat valaisevia. Koen, että ymmärrän nyt paremmin koiraani ja sen käyttäytymistä : ) Jatkoluento olisi kyllä kiinnostava.
terv.Johanna Ilmonen

Kiitos leppoisan mukavasta ja jouhevasti organisoidusta match show-kokemuksesta!
t: vippe nuppi ja bonĆ

Lauantain koulutus oli todella hyvä ja mielenkiintoinen, kiitos siitä. Paljon tuli uutta ajateletavaa ja toivon mukaan myös käytännössä käyttöön. Alla mainitut koulutuksen osat kuullostavat tärkeiltä ja mielenkiintoisilta, joten ilman muuta osallistun siihenkin jos se on vaan aikataulujen myötä mahdollista.
Nyt odottelen B-kurssin alkua, että pääsen esimurrosikäisen Eikan kanssa sinne...
aurinkoisin terveisin Katja Keskimäki

Kiitos todella antoisasta pentukurssista! Ilman kyseistä kurssia arkemme olisi varmasti paljon hankalampaa. Pentukurssilla on käyty läpi mielestäni juuri oikeita, tarpeellisia asioita ja käytännönläheisellä tavalla. Kun saman asian kuulee jonkun selittävän ja sitten harjoittelee asiaa käytännössä, ymmärtää asian paljon paremmin kuin kirjasta lukemalla. Tiesin jo etukäteen, pentua hankkiessani, että johtajuus tulee olemaan minulle vaikeaa, mutta kurssin vinkeillä olen päässyt tässäkin asiassa eteenpäin. Pennun kouluttaminen jatkossa näillä eväillä tulee olemaan mielenkiintoista ja varmastikin paljon tuloksellisempaa, kuin ihan omin päin. Tuntuu jopa, että ymmärrän koiraanikin jo paremmin :-) Toivottavasti pääsemme vielä jatkamaan muillakin kursseillanne!
Ystävällisin terveisin,
Katja Aro

Kiitos todella antoisasta pentukurssista! Ilman kyseistä kurssia arkemme olisi varmasti paljon hankalampaa. Pentukurssilla on käyty läpi mielestäni juuri oikeita, tarpeellisia asioita ja käytännönläheisellä tavalla. Kun saman asian kuulee jonkun selittävän ja sitten harjoittelee asiaa käytännössä, ymmärtää asian paljon paremmin kuin kirjasta lukemalla. Tiesin jo etukäteen, pentua hankkiessani, että johtajuus tulee olemaan minulle vaikeaa, mutta kurssin vinkeillä olen päässyt tässäkin asiassa eteenpäin. Pennun kouluttaminen jatkossa näillä eväillä tulee olemaan mielenkiintoista ja varmastikin paljon tuloksellisempaa, kuin ihan omin päin. Tuntuu jopa, että ymmärrän koiraanikin jo paremmin :-) Toivottavasti pääsemme vielä jatkamaan muillakin kursseillanne!
Ystävällisin terveisin,
Katja Aro

"Tuo remmikoulutus meillä ainakin lähti sujumaan heti hyvin :) Nimimerkillä ei kädet enää kipeät. Onko mahdollista suorittaa kahta kurssia samaan aikaan?" PerustottelevaisuusPaketin ottanut Ria Roininen

"Nähdään torstaina näyttelykurssilla. Se onkin ollut aivan loistava kurssi, olen oppinut jo paljon ja pidän erityisesti siitä, että kurssilla on ollut aikaa paneutua erikseen kaikkiin osa-alueisiin (seisominen, liikkuminen yms...) toisin kuin monissa muissa näyttelyharjoituksissa, joissa lähinnä pyritään simuloimaan näyttelytilannetta. Sellaisetkin treenit on silloin tällöin paikallaan, mutta olen kokenut erittäin hyödylliseksi saada rauhassa kokeilla erilaisia juttuja ja nähdä, mikä toimii juuri meille Darcyn kanssa parhaiten. Olen huomannut Darcyssa jo paljon kehitystä -- Joten kiitos paljon jo näin puolessa välissä kurssia!!! Saisi olla pidempikin kurssi... :)" Heidi Lehto & Darcy Näyttelykurssi I:llä

"Hei Johanna! Eilen kun lähdimme Marin kanssa tunnilta, totesimme ja ihmettelimme, kuinka rentoutunut ja ihana olo on aina sen jälkeen. Viikko on hyvä lopettaa siihen, yhteiseen iloitteluun koiran kanssa, leppoisassa tunnelmassa ja hyvässä ohjauksessa." Anneli Niemi & Siiri, Koiratanssi- ja Tottelevaisuusryhmäläisemme, Freestyle-tunnin jälkeen

Olen todella tyytyväinen kurssin annista, selkeä ja asiantunteva opetus, yksin en olisi selvinyt. Nautin todella koiran kanssa touhuamisesta ja tuntuu että koirakin nauttii, odotamme innolla uusia haastita! Terveisin Mervi Varpula ja Tessa

"Hei vaan! Oltiin Vallun kanssa uutta oppimassa ja kyllä täytyy sanoa että Vallu on jo nyt kun eri koira.Paljon ollaan treenattu ja juuri tänään sanoin miehelle että nykyisin Vallun kanssa on oikeen mukava lenkkeillä.Mä jo ajattelin että tuohon päähän ei enää oppi uppoa, mut kyllä se Vallukin näköjään oppii ja minä myös.Ilmottaudutaan kyllä jatkokursseille heti kun saadaan lomat pois alta. Kiitos vaan kovasti hyvästä A-kurssista on ollut meille tosi iso apu!!" - Minna Lindholm -

"Heippa! Mun on aivan pakko kiittää sua jo nyt, Johanna! Kaks kertaa ollaan käyty arkitottelevaisuus A-kurssilla ja nyt olen jo huomannut kehitystä Sarassa. -- Näitä hyviä harjoituksia jatketaan ja sinun kursseilla käymme jatkossakin!! Teet upeaa työtä! Kiitos vielä!! :)) Terkuin, Laura Niiranen ja Sara"

"Tahtoisimme esittää sydämelliset kiitokset koulutusohjeistasi! Olemme toimineet niiden mukaan, ja Benson on oppinut, ettei sen tarvitse hätääntyä yksin jäädessään". - Puhelinkonsultaatio-palvelua hyödyntänyt asiakas

"Hei Johanna! Kiitos arkitottelevaisuus-A-kurssista! Saimme hyviä eväitä ja ohjeita arkipäiviimme. Näin jälkeen päin ajatellen olisimme aika hukassa ilman kurssia. Odottelemme innolla jatkoa. Myös johtajuusluento oli todella tarpeellinen. Parasta siinä oli taustojen selvittäminen susisukulaisten kautta. Näin koiran ja oma käyttäytyminen tuli ymmärrettäväksi." -Anneli Niemi-

"Hei Johanna.Olen tosi tyytyväinen että olen ollut sinun opissa. Eilen oli tosi kiperä tilanne, tulin kaupasta niin Weeti oli päässyt irti ja juoksi ajotiellä. Mulla tuli ekaks pieni paniikki, mutta muistin sinun oppisi luoksetulosta ja niin kaikki päättyi onnellisesti!" -Leena Karppinen-

"En ikinä olisi uskonut, että niin räjähtävä pakkaus kuin Aidi voisi ohittaa koiria haukkumatta yhden sateisen päivän tehotreenien jälkeen. Aidi tuntuu tietävän jo vähän, mitä OHI-käsky tarkoittaa, ja on tosi onnellinen kehuista onnistumisen jälkeen. Se on paljon paremmin kuulolla ja ottaa kontaktia. Myös hihnassa vetäminen on vähentynyt. Eikä siis ole kertaakaan haukkunut toista koiraa! Olen ihan itkuun purskahtamaisillani ilosta! Ja Johanna, näit, että meillä on ollut käytössä kuonopanta ja valjaatkin nykyisin vielä varmistamassa. -Sunnuntaista saakka olemme käyttäneet tavallista pantaa. -- Kiitos Johanna! Teet aivan loistavaa työtä, rautaisella ammattitaidolla ja rauhallisella varmuudella!" -Päivi Hoikkala-

"Koiranopetusmenetelmät ovat mielestäni olleet todella lempeitä ja kekseliäitä. On todella vaikea sanoa huonoista puolista mitään, koska jos jokin ei toiminut koiralle sama saatiin aikaan hieman eri tavalla. Edistyminen on ollut nopeaa ja koirani vaikuttaa onnellisemmalta, rauhallisemmalta ja "emokeskeisemmältä"..-- Olen käynyt sinun lisäksesi vain yhdellä kouluttajalla ja hänellä suoritin vain yhden kurssin-- Kurssi koostui yksittäisistä harjoituksista eikä harjoitteita punottu yhteen/puuttui "juoni" (miten jokin asia johtaa toiseen--) Tuntui, että tarvitsin vakaamman/kokeneemman ohjaajan, joka saa yhteyden myös taustaltaan tuntemattomiin herkkiin rescuekoiriin. Sähköpostin käyttö on myös kiva lisä koirakoulu Pinserellassa. Ohituskurssi meni kevyesti yli kaikkien odotusten. Ja arkitottelevaisuus on ollut hauskaa molemmille osapuolille (Kissy alkaa huutamaan autossa kun saavumme viimeiselle tienpätkälle ennen koulutuspaikkaa. Samaa se tekee kun menemme vanhempieni luo:). Kurssit ja luennot täydentävät ehdottomasti toisiansa. Luennoilla oppii paljon uutta kun juttu rönsyilee kysymysten mukana. Olen oppinut..mistäs aloittaisin.. luennoilla on tullut niin paljon uutta. Tärkein lienee viettien yhdistäminen koulutukseen. Koira on edistynyt. Kissyn koko katukäytös on Sinulta peräisin:) Kotona opitut jutut ovat lähinnä "temppuja" naksuttimella. --Tämänhetkinen ryhmäkoko on ihan hyvä. Kissy saa samalla harjoitella olemaan erinäköisten ja -kokoisten koirien kanssa. Olen saanut huomiota ja henk.koht. palautetta kiitettävästi. Tuntuu, että missään muualla Kissyllä ei ole yhtä turvallinen olo vieraiden koirien lähellä kuin tunnillasi. Arvostan ammattitaitoasi paljon ja mielestäni hintasi ovat todella alhaiset verraten esim. edelliseen kouluttajaan ja teidän kahden tasoon." -Henna Pekari-

"Luennot ovat tosi hyviä. Moni asia on saanut selvyyttä ja olen oppinut ymmärtämään sitä paremmin, miksi koira tekee tiettyjä asioita. -- Olen oppinut hallitsemaan koiraani paremmin. -- Olen kyllä saanut koulutusohjaajalta kaiken sen tuen, mitä olen kaivannut ja vielä paljon yli sen :-) Olen hämmästynyt siitä, kuinka paljon jaksat lähetellä sähköpostia, harjoitusohjeita ja vielä vastata henkilökohtaisiin kysymyksiinkin. Suurkiitos siitä! -- Sinun kurssillasi mulla -- on ollut sellainen olo, että sua oikeasti kiinnostaa sun kurssilla olevat koirat, niiden ominaisuudet ja että sä oikeasti haluat, että kurssilaisesi pääsevät eteenpäin koiriensa kanssa. -- Kaiken kaikkiaan olen aivan hirvittävän tyytyväinen ja iloinen mahdollisuudesta saada olla mukana kursseillasi ja luennoillasi." - Hanne Tuulos -

"Minusta kurssilla ja luennoilla on kaikki ollut hyvää ja opettavaista. Mitään huonoja puolia ei ole ollut. Peppiino on oppinut paljon, jos minä vain osaan opettaa ja olla johdonmukainen. -- Meistä kaikki on ollut todella antoisia ja opettavaisia kursseja/luentoja. Osallistumme myöhemminkin kun vain saan ajallisesti sen järjestymään. KIITOS loistavalle ja kärsivälle opettajalle. =)" - Marita Tamminen -

"Kurssilla ja luennoilla esitellyt opetusmenetelmät ovat olleet hyviä ja ilman kurssia ja luentoja en niitä olisi osannut käyttää. -- Kurssilla käytetyt harjoittelutekniikat olivat tarpeeksi monipuolisia ja hyviä ja niitä voi käyttää kotona muuhunkin opettamiseen. -- Kurssit ja luennot täydentävät toisiaan hyvin. Ilman luentoja olisi kurssilla joidenkin asioiden ymmärtäminen vaikeampaa. -- Opin sen että koirankoulutuksessa ajoitus on todella tärkeä ja että sen kanssa on oltava tarkkana ettei koira opi aivan jotain muuta kuin pitäisi. Opin myös että opetustekniikoita on useita erilaisia ja että niistä pitää löytää itselle sopivimat."

"Pidin todella paljon menetelmistä, ne olivat selvästikin tarkasti suunnitellut ja harkitut. -- Harjoittelutekniikat hyviä ja myös selviä. Harjoittelutekniikoita pystyi hyvin muuntelemaan omalle koiralle sopiviksi. -- Harjoitusalue oli hyvä, tarpeeksi häiriötekijöitä, mutta silti tarpeeksi rauhallinen. -- Miinuksia en keksi yhtään. -- Plussia löytyy teidän koulutuksistanne paljon, mm. yksi kouluttaja, tarkasti laaditut harjoitteet, tilaa liikkua, jne. (löytyy aivan liikaa plussia ;D ) -- Ylittäneet positiivisesti odotukset ja todellakin aijon teillä jatkaa -- Olen oppinut todella paljon, jokaisella kerralla opin paljon uutta -- (Koira) seuraa minun tekemisiä lenkillä tarkemmin, osaa rauhoittua pelottavassakin tilanteessa jne. Paljon on oppinut, joka taas on arkeamme helpoittanut huomattavasti. -- Osaamista, maalaisjärkeä, koiran tuntemusta, jne. Johanna olit todella hyvä kouluttaja, sinulta löytyi osaamista, maalaisjärkeä kuin myös koiran tuntemusta ja paljon muuta, jotka selvästi helpottivat oppimista :) -- Ei tule mitään negatiivista mieleen, todella hyvä kurssi, hyvä kouluttaja ja ehdottomasti jatkamme teidän kursseilla, sillä en ole kuullut, että missään näin hyvät kurssit olisi" -Jasmin K-

"Menetelmät näyttävät toimivan käytönnössäkin, kunhan vain omistajat jaksavat niitä riittävän usein ja säännöllisesti harjoittaa. -- Luennot ja harjoitukset täydentävät toisiaan. -- Itse en osaisi karsia oikein mitään pois. Harjoitteet olivat hyödyllisiä ja luennoilla kuullut asiat mielenkiintoisia, taustoittavia ja hyödynnettävissä käytäntöön. -- Luennot ovat asiantuntevia ja mielenkiintoisia! -- Ensi kuulemalta yhden tunnin kestävä koulutusharjoittelu kuulusti vähältä, mutta käytännössä se kyllä näytti riittävän. Aika poikki oltiin jo tuon tunninkin jälkeen... ;) -- Kokonaisuutena kurssi tosiaan täytti odotukset ja osin jopa ylitti ne. Rahalle kyllä saatiin vastinetta ja voisin suositella kurssia kenelle tahansa samassa tilanteessa olevalle koiranomistajalle." -Mika-

"Kurssilla ja luennoilla esitellyt opetusmenetelmät ovat olleet hyviä ja ilman kurssia ja luentoja en nitä olisi osannut käyttää. hyviä puolia on että niillä saa koiran oppimaan uusia asioita melko lyhyessä ajassa. -- Kurssilla käytetyt harjoittelutekniikat olivat tarpeeksi monipuolisia ja hyviä ja niitä voi käyttää kotona muuhunkin opettamiseen. Kurssit ja luennot täydentävät toisiaan hyvin. Ilman luentoja olisi kurssilla joidenkin asioiden ymmärtäminen vaikeampaa."

"Luennoilla esitellyt eri koiranopetusmenetelmät olivat mielenkiintoista ja sovellettavaa kuultavaa. Kursseilla käytetyt menetelmät ovat erinomaisia. Kursseilla otetaan huomioon erikseen jokaisen koiran rodunomaiset ja "henkilökohtaiset" piirteet ja sen mukaan edetään ja opetellaan. Menetelmät eivät siis ole samaan muottiin ängettyjä ja kursseilla ei oletetakaan kaikkien menetelmien toimivan kaikille samalla tavalla. Itse pidän kovasti menetelmistä, joita kursseilla käytetään, niissä annetaan tilaisuus koiran itsensä keksi tapa toimia oikein -- Tekniikat ovat siis minulle mieleen. Kaikki harjoitukset ovat järkeviä ja hyödyllisiä ja pidän paljon myös tästä peruspalikoiden rakennustavasta. Eli asiat harjoitellaan hiljalleen ja huolella eikä kohelleta eteenpäin, jolloin tuloksena olisi helposti se, että mitään ei ole opittu kunnolla. Erittäin hyvä asia on jo edellä mainitsemani tekniikoiden ja harjoitusten yksilöllistäminen. Myöskin erittäin hyvä asia on kun huomioon otetaan koiran vietit, niiden nostaminen ym. hyvän suorituksen takaamiseksi. -- näillä sinun kursseillasi asioilla on järki ja kaikki on perusteltua, eikä harjoituksia tehdä vain sen takia että niitä on aina ennekin tehty tietyllä tavalla -- luennoista on ollut sekä ihan konkreettista hyötyä että myös mielenkiintoista ajatusmaailman laajentamiseen liittyvää hyötyä. Hyviä luentoja. -- Olen enemmän ulkokurssien kannalla, ehkä siitä syystä että kuitenkin tulee ulkoiltua missä säässä tahansa. Ja kun koirakin tuntuu olevan sen onnellisempi mitä enemmän kuraa tai pakkasta on... Ja juuri tuo arkinen häiriöympäristö on plussaa. -- odotan että sama linja jatkuu ja koulutusohjaaja pysyy yhtä viisaana ja neuvovana ja kaikki huomioon ottavana. Niin ja jonkun kirjan voisit kirjoittaa, käsitellen näitä kaikkia asioita joita koiran oppimisesta tulee ilmi sekä kursseilla että luennoilla :) "
- Kaisa Jokela -

***************

"Kurssin koiranopetusmenetelmät ovat sopineet meille hyvin. -- Hyviä puolia oli, että koirakohtaisesti katsottiin mikä palkkaus koiralle sopii. Ollaan hyödytty siitä että palkkausta käskettiin nopeuttaa, se on tehonnut hyvin. Ja hyvä juttu oli myöskin se koiran oppiminen aktiivisemmaksi. Aiemmin "jotenkuten" osatut liikkeet osataan nyt roimasti nopeammin ja täsmällisemmin. -- Tekniikoista olen tykännyt, ja ympäristö on ollut koiralle hyvä eli pikkasen haasteellinenkin, se ei ollut aiemmin koskaan ollut sisähalleissa. Plussat: yksilöllinen opetus, koirakohtaiset menetelmät. Kouluttaja tuntuu oikeasti paneutuvan jokaisen koiran tarpeisiin, ja näkee, mikä koira on koiriaan ;) eikä yritä laittaa jokaista samaan muottiin. -- Koulutusohjaajan toiminnasta on ihan vain hyvää sanottavaa, tiedottaminen sähköpostilla ja tekstiviesteillä on hienoa, ja olen tykännyt että ollaan saatu juuri meille sopivia vinkkejä; iloinen ja lämmin persoona ja koiraihminen :)"
- Saara Takala

***************

Kiitos toimivista neuvoistasi sosiaalistamis- ja käsiteltävyyskurssilla sekä näyttelyharjoitteluryhmässä. Puolen vuoden tauon jälkeen paluu näyttelyareenoille meni nappiin ja Ässä esiintyi upeasti.
- Mariana Sarjasto -

***************

Milloin Aktivointi ja koiratanssi alkaa?? Olisin kiinnostunut.
- Emmi Pfister -

***************

Olin kurssiin tyytyväinen. Mielestäni teoria ja käytännön oppitunnit tukivat hyvin toisiaan. Meidän osalta kurssi ei vielä oikein ehtinyt kantaa hedelmää, mutta opit olivat hyviä, ja olen varma, että aikanaan kyllä... Ja koiran oppimistakin tärkeämpäähän on taluttimen toisessa päässä olijan osaaminen!
- Tarja ja Gladiaattori -

***************

Syksyn 2005 ja kevään 2006 kävimme vanhemman koiran kansa kursseja ja meillä molemmilla oli hauskaa. Koira oppi perusasiat hyvin lyhyessä ajassa. Nyt on vuorossa nuorempi jolla on "murkkuikä" - minä teen miten haluan puhu sinä mitä vain. Uskon avun löytyvän kurssilta tähänkin ongelmaan ja saadaan tottelevainen kaveri. Kurssit ovat vastaneet odotuksiani ja koulutus ollut erilaiset koirat huomioiva. Apua on saanut myös kurssiajan ulkopuolella. Kiitokset kouluttaja Johannalle.
- Oili Laaksonen -